Wat zijn de voordelen van een glazen bureau?

  • Geplaatst op
  • Door Mike De Koster
Wat zijn de voordelen van een glazen bureau?

Wie op zoek is naar een echte eyecatcher voor zijn kantoorruimte, komt al snel uit bij een glazen bureau. Het is een designmeubel dat zonder twijfel klasse uitstraalt. We zetten graag de voordelen van een glazen bureau op een rijtje en geven advies voor uw keuze.

Wie op zoek is naar een echte eyecatcher voor zijn kantoorruimte, komt al snel uit bij een glazen bureau. Het is een designmeubel dat zonder twijfel klasse uitstraalt. We zetten graag de voordelen van een glazen bureau op een rijtje en geven advies voor uw keuze.

Een glazen bureau geeft de illusie van ruimtelijkheid, waardoor het een ideaal bureau is voor kleine kantoorruimtes. Glas kan ook gecombineerd worden met verschillende andere materialen voor een modern design. Zo kan u een glazen tafelblad combineren met een stalen frame of met rustieke houten poten voor een knap contrast. Een glazen bureau versterkt bovendien uw moderne en professionele uitstraling in een strak interieur.

 

Wat zijn de nadelen van een glazen bureau?

Glas is breekbaarder dan hout. Het werkblad van een glazen bureau is een stuk kwetsbaarder dan bijvoorbeeld een houten bureautafel. Een kwalitatief hoogstaand glazen bureau zal uiteraard niet meteen in duigen vallen bij een stootje, maar een kras is snel gemaakt. Zo’n kras zal sneller opvallen bij uw glazen bureau dan bij een ander type bureaublad. Enige voorzichtigheid is dan ook geboden tijdens het werk.

Glazen bureaus zijn makkelijk schoon te houden, maar worden ook net zo makkelijk weer vuil. U zal bijvoorbeeld sneller vingerafdrukken zien op een glazen bureaublad.

Bekijk de bureautafels van Brand New Office.

 

 

In welke inrichting past een glazen bureau?

In een strak en modern kantoor zijn glazen bureaus een echte aanwinst. Ze zorgen ervoor dat het minimalisme van het interieur verder wordt doorgevoerd. Waar glas vroeger niet bepaald een logische optie was voor kantoormeubels, geeft het nu een luxueuze uitstraling aan een klassevol kantoor.
Een glazen bureau past in ieder interieur

 

Hoe onderhoud ik een glazen bureau?

Reinig uw glazen bureau regelmatig. U kunt glazen tafelbladen afnemen met een schone, zachte en licht vochtige doek, waarna u er met een droge doek over gaat. Om vingerafdrukken te verwijderen, gebruikt u het best water met een scheut gebruikelijke huishoudelijke reinigingsmiddelen. Gebruik echter geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen want die kunnen schade toebrengen aan het glazen blad.

Een glazen bureau met mat glas kunt u het best schoonmaken met lauwwarm water en een zacht sponsje. Schoonmaakmiddelen dient u te vermijden. Laat het glas drogen, zonder aan te raken.

Bekijk de glazen bureaus van Gallotti & Radice.

 

Ontdek het aanbod bij Brand New Office

Bij Brand New Office hebben we een uitgebreid aanbod aan knappe bureaus, waaronder ook glazen bureaus. De Gallotti & Radice Air desk is bijvoorbeeld een modern glazen bureau met een mooi design dat uw succes weerspiegelt. Air Desk is een creatie van Pinuccio Borgonovo voor de Italiaanse fabricant Gallotti & Radice.

De Air Desk glazen bureaus zijn verkrijgbaar in een transparant gehard glas van 12mm dik. De Air Bureau kantoormeubelen zijn ook verkrijgbaar op aanvraag in gelakt glas in verschillende satijn kleuren. De metalen onderdelen zijn standaard in geanodiseerd aluminium, op aanvraag kunnen deze ook verkregen worden in wit gelakt, reliëf roestvrij staal of zwart glanzend satijn. Op aanvraag kan er een kabeldoorvoer aangebracht worden in het glas om uw kabels mooi weg te werken.

Wilt u meer weten over ons assortiment bureautafels of over hoe wij u helpen bij uw bureau inrichting? Aarzel niet om ons te contacteren!