• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Thonet 330 ST houten stoel
Levertijd 6 weken
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Thonet 330 ST houten stoel

De Thonet 330 ST houten stoel zonder armleuning is beschikbaar in verschillende gebeitste beuken kleuren. De stoelserie 330 kenmerkt zich door een strakke en tijdloze vormgeving. Met zijn rechte en markante silhouet en ergonomisch gebogen zitting en rugleuning biedt de stoel een hoog zitcomfort. De organische lijnen verzachten de strenge indruk en geven de stoel, samen met de uitgebalanceerde proporties en zorgvuldig uitgewerkte details, een harmonieuze uitstraling. Het strakke lijnenspel en de kwalitatief hoogwaardige afwering maken stoel 330 tot een echte allrounder. De Thonet 330 ST houten stoel is beschikbaar in een versie met of zonder armleuning. Het frame (inclusief armleuningen) is gemaakt uit massief beuken. Zit en rug zijn uit plaatmateriaal. De stoel is leverbaar in beuken naturel en alle beitskleuren. Er kunnen maximaal vijf stoelen (met en zonder armleuningen) gestapeld worden. Voor andere modellen en afwerkingen mag u ons altijd contacteren, wij helpen u met plezier verder. Indien u de Thonet sfeer in 'real life' wenst op te snuiven kan u altijd in onze conceptstore langskomen. Maak hiervoor wel een afspraak met ons en vraag of het gewenste model in de conceptstore staat.

Ontwerp:
 LÄUFER + KEICHEL voor Thonet
Materiaal: beitest hout of beukenhout, zitting en rugleuning van voorgevormd multiplex
Maten: h78 x d50 x b50cm
Zitmaten: 44cm 

LÄUFER + KEICHEL
Studio für Industrial Design Läufer + Keichel uit Berlijn wil met zijn ontwerpen een duurzame verbintenis creëren tussen mensen en voorwerpen. Essentieel voor de ontwikkeling van nieuwe ideeën is het reflecteren over culturele contexten. Julia Läufer profiteert van haar ervaring op het gebied van mode en film en heeft onder meer gewerkt voor Christian Dior en Stanley Kubrick. Marcus Keichel is gasthoogleraar aan de Kunstuniversiteit in Berlijn. Läufer + Keichel maken ontwerpen voor zowel Duitse als internationale bedrijven, waaronder Avarte, Martela, La Palma, Offecct, Schneiderschram en Wilkhahn. Hun werk is bekroond met vele prijzen, waaronder verschillende iF Design Awards en de red dot design award.

Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail. 
  Vraag ons u op te bellen
Thonet is een van 's werelds oudste familiebedrijven in de meubelindustrie en produceert sinds 1819 kwalitatief hoogwaardig meubilair voor de woning- en projectinrichting. De moed om steeds nieuwe wegen in te slaan – met baanbrekende technologieën en bijzondere ontwerpen – zonder daarbij de traditionele wortels uit het oog te verliezen, heeft Thonet wereldwijd bekend gemaakt. Alle bedrijfsactiviteiten staan in het teken van ons streven naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek.  De ontwikkeling van de legendarische stoel nr. 14, de zogenoemde Weense koffiehuisstoel, betekende in 1859 de doorbraak voor oprichter Michael Thonet. De nieuwe techniek om massief beukenhout te buigen, maakte de massaproductie van stoelen voor het eerst mogelijk. Het andere belangrijke materiaal in de Thonet-collectie is stalen buis. Rond de jaren 30 van de vorige eeuw was het bedrijf de grootste producent wereldwijd van de toentertijd nieuwe stalen buismeubelen, die waren ontworpen door beroemde Bauhaus-architecten als Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer. Tegenwoordig worden Thonets eerste stalen buismeubelen en meubelen van gebogen hout beschouwd als mijlpaal in de designgeschiedenis. Bij Thonet vinden we het belangrijk om steeds vooruit te kijken. Het proces van vernieuwing staat nooit stil. De Thonet-collectie met haar klassiekers van gebogen hout en stalen buis in allerlei variaties en uitvoeringen wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe ontwerpen. Het bedrijf uit Frankenberg werkt daarvoor samen met gerenommeerde ontwerpers uit Duitsland en andere landen. Daarnaast tekent het Thonet Design Team voor het ontwerp van enkele meubels. Enkele Thonet Klassiekers zijn: Thonet S285 bureaus, Thonet S1123 bistrotafel, Thonet S32 sledestoel, Thonet S64 sledestoel, Thonet B97 bijzettafel en nog veel meer... Thonet 330 ST houten stoel