• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Thonet S285 bureau gelakt
Levertijd 6 weken
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Thonet S285 bureau gelakt

Het Thonet S285 bureau gelakt is beschikbaar in verschillende essenhouten kleuren. Dit bureau van stalen buizen is een geslaagd voorbeeld van het streven van Bauhaus naar een formele eenheid tussen kunst en techniek. De belangrijkste kenmerken zijn de geperfectioneerde constructie en de geniale esthetische combinatie van stalen buizen en gelakt essenhout. Marcel Breuers ontwerpen van 1929/30 zijn de bekendste en succesvolste klassieke stalen meubels die ooit gecreëerd werden. Thonet produceert ze al vanaf 1930, maar door hun esthetische eenvoud passen ze in allerlei omgevingen waaronder in uw interieur thuis, openbare ruimtes of gewoon op kantoor! Het tafelblad en de ladeblokken van gelakt hout(essenhout gelakt)vormen een harmonieus geheel met het ontwerp van stalen buizen. Het dragende frame bestaat uit één lijn waarin de houten elementen lijken te zweven. Het eenvoudige bureau met zijn uitgebalanceerde proporties is een duidelijke exponent van een periode die bekend staat onder de naam 'nieuwe zakelijkheid'. Dit bureau is in diverse uitvoeringen leverbaar: S 285, S 285/1, S 285/2 of S 285/5. Het frame van verchroomde stalen buizen kunnen ook in verschillende gelakte kleuren gekozen worden. De schuifladen zijn voorzien van een centraal slot. Deze stalen buissecretaire S285 zijn ook leverbaar in een uitvoering met open legplanken. Tevens verkrijgbaar als ‘Pure Materials’ uitvoering in geolied noten fineer(op aanvraag). Een nieuwigheid bij dit HomeOffice bureau zijn de schuifladen die volledig uittrekbaar zijn en voorzien van een vertragend zelfsluitmechanisme. Hierdoor nemen ze meer ruimte in beslag, waardoor zowel de volgorde als het aantal laden is gewijzigd. De schuifladen hebben een eigen bestelnummer. Ter informatie: bij de bureaus is ook een uitvoering in spiegelbeeld mogelijk. Indien gewenst verzoeken wij u vriendelijk om dit bij uw bestelling door te geven! Voor andere modellen en afwerkingen mag u ons altijd contacteren, wij helpen u met plezier verder. Indien u de Thonet sfeer in 'real life' wenst op te snuiven kan u altijd in onze conceptstore langskomen. Maak hiervoor wel een afspraak met ons en vraag of het gewenste model in de conceptstore staat. 

Ontwerp: Marcel Breuer voor Thonet
Materiaal: Stalen buis verchroom, onbehandeld plaatmateriaal en essenhout gelakt.
Maten: h76 x b164 x d76cm

MARCEL BREUER
Marcel Breuer, is in 1902 geboren in het Hongaarse Pécs. Na een afgebroken kunststudie studeerde bij van 1920 tot 1924 aan het 'Staatliche Bauhaus Weimar'. Van 1925 tot 1928 nam hij de leiding van de timmermanswerkplaats van het 'Bauhaus' over, dat inmiddels naar Dessau was verhuisd. In deze tijd werd hij zeer beïnvloed door het constructivisme en 'De Stijl' en ontwikkelde enkele toonaagevende meubelontwerpen van stalen buizen. In 1928 ging Breuer naar Berlijn, waar hij overwegend op het gebied van de binnenhuisarchitectuur werkzaam was. Vanaf 1931 ondernam hij een serie reizen, voordat hij vanaf 1932 in Zwitserland aan meerdere aluminium meubelontwerpen werkte. In 1935 verhuisde Marcel Breuer naar Londen en was daar als architect werkzaam. In 1937 kreeg hij een leerstoel voor architectuur aan de Harvard universiteit in Cambridge, Massachusetts/USA, en richtte daar later samen met Walter Gropius een architectuurbureau op. In 1946 begon Marcel Breuer zijn eigen studio in New York en realiseerde talrijke ontwerpen in Europa en in de USA. Hij geldt als één van de belangrijkste architecten en vormgevers van de moderne tijd. Marcel Breuer overleed op 1 juli 1981 in New York.

Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail. 
snelle levering  Vraag ons u op te bellen

Thonet is een van 's werelds oudste familiebedrijven in de meubelindustrie en produceert sinds 1819 kwalitatief hoogwaardig meubilair voor de woning- en projectinrichting. De moed om steeds nieuwe wegen in te slaan – met baanbrekende technologieën en bijzondere ontwerpen – zonder daarbij de traditionele wortels uit het oog te verliezen, heeft Thonet wereldwijd bekend gemaakt. Alle bedrijfsactiviteiten staan in het teken van ons streven naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek.  De ontwikkeling van de legendarische stoel nr. 14, de zogenoemde Weense koffiehuisstoel, betekende in 1859 de doorbraak voor oprichter Michael Thonet. De nieuwe techniek om massief beukenhout te buigen, maakte de massaproductie van stoelen voor het eerst mogelijk. Het andere belangrijke materiaal in de Thonet-collectie is stalen buis. Rond de jaren 30 van de vorige eeuw was het bedrijf de grootste producent wereldwijd van de toentertijd nieuwe stalen buismeubelen, die waren ontworpen door beroemde Bauhaus-architecten als Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer. Tegenwoordig worden Thonets eerste stalen buismeubelen en meubelen van gebogen hout beschouwd als mijlpaal in de designgeschiedenis. Bij Thonet vinden we het belangrijk om steeds vooruit te kijken. Het proces van vernieuwing staat nooit stil. De Thonet-collectie met haar klassiekers van gebogen hout en stalen buis in allerlei variaties en uitvoeringen wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe ontwerpen. Het bedrijf uit Frankenberg werkt daarvoor samen met gerenommeerde ontwerpers uit Duitsland en andere landen. Daarnaast tekent het Thonet Design Team voor het ontwerp van enkele meubels. Enkele Thonet Klassiekers zijn: S285 bureaus, S1123 bistrotafel,  S32 sledestoel, S64 sledestoel, B97 bijzettafel en nog veel meer...  S 285,  S 285/1,  S 285/2 of S 285/5, Thonet S285 bureau gelakt