Transport & installatie
Vrachtvrije levering vanaf 750€: Uw kantoormeubelen of design meubelen worden vrachtvrij geleverd vanaf 750€ netto goederenwaarde. Voor bestellingen onder de 750€ worden de transportkosten berekend op het gewicht met een maximum van 55euro(voor BeNeLux!) Montage inclusief vanaf 1.500€: Vanaf 1.500€ netto goederenwaarde worden uw kantoormeubelen gemonteerd geleverd op plaats van gebruik. De verpakkingen worden meegenomen en bent u zeker van een goede montage van uw design meubilair. Indien uw montage-service wenst onder de 1.500€ netto goederenwaarde, contacteert u ons best om een voordelige offerte op te laten maken: [email protected]

Brut design armstoel

€1.850,00€2.238,50 Incl. btw
Info over transport en installatie
Levertijd: 4-5 weken
(*) Uitgezonderd verlofperiodes en behoudens stockbreuk
Artikelcode: 20799
De naam staat voor rauw en onbehandeld ijzer, zwaar en compromisloos. Maar de Magis Brut design armstoel doet ook denken aan de zoetheid van mousserende wijn!
  • Gratis transport vanaf €750(geldig voor BeNeLux)
  • Montage inclusief vanaf €1500 ( enkel voor de BeNeLux!)
Beschrijving

Magis Brut design fauteuil

Het uitgangspunt van dit project was een specifieke productiemethode: gietijzer. Het is een van de oudste manieren om ferrometalen te gebruiken. Het productieproces heeft een fysiek en ruw karakter dat bijna archaïsch is. IJzergieterijen zijn zware materialen.
Hoewel gietijzer alom bekend staat om zijn sierlijke en decoratieve toepassingen, zoals in Victoriaanse tuinmeubelen, heeft het materiaal twee onderscheidende kenmerken: het is zwaar en het is oersterk. Gietijzer presteert goed onder druk, dat is de reden dat het wordt gebruikt als constructiemateriaal voor het bouwen van bruggen en soms als basis van designmeubelen.

Het is dit gebruik van gietijzer dat de Magis Brut armchair heeft geïnspireerd, een verzameling tweezit of driezitsbanken. Het project verwijst naar het typische industriële gebruik van gietijzer en past dit toe op het gebied van hedendaags meubilair.
De naam staat voor rauw en onbehandeld, een stevig stuk ijzer, zwaar en compromisloos, maar de Brut sofa doet ook denken aan de zoetheid van mousserende wijn, dat spreekt over verfijning en die ook inherent is aan dit project.
De Brut-collectie bestaat verder ook uit een architectentafel (een in hoogte verstelbare schraagtafel) en tweezits-bank en driezitsbank.


Ontwerp: Konstantin Grcic
voor Magis
Maten: 78,5B x 77D x 68,5 cm - Zithoogte 41,4cm
Materiaal: Torri Lana stof: 94% new wool 6% polyamide, gietijzer staal.
Kleur: Zie bijlage

Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail.
Vraag ons u op te bellen         

Design meubelen en design accessoires gemaakt door de Italiaanse fabrikant Magis zijn verkrijgbaar in de design online webshop van Brandnewoffice.be en staan bekend om hun zeer originele en moderne design. Het label Magis Design werd in 1976 opgericht door Eugenio Perazza in de buurt van Venetië, die vandaag de dag nog steeds het bedrijf met de nodige passie leidt. Magis staat voor Italiaanse kwaliteit en creativiteit en is steeds opzoek naar technologische verfijning. Een belangrijk onderdeel van het dagelijkse designproces is het opzoeken en verleggen van grenzen. Met hun speciale look en veel gevoel voor de ontwerper van design meubilair worden klassieke vormen opnieuw geïnterpreteerd en hergebruikt. Veel van hun ontwerpen zijn ook geschikt voor buitengebruik - dat wil zeggen voor balkons, terrassen of tuinen - dit omdat de gebruikte kunststoffen meestal licht en weerbestendig zijn. Alle stoelen, barstoelen, tafels, krukken en accessoires van Magis zijn beschikbaar in de online shop van BrandNewOffice.com. In de loop der jaren heeft Magis samengewerkt met vele bekende ontwerpers zoals Konstantin Grcic, die bijvoorbeeld de Chair One stoelen, 360 ° chair draaistoel gecreëerd heeft, of Karim Rashid die de karakteriseren van de vlinder stoel Butterfly chair ontworpen heeft. De Bombo Stool werd gecreëerd door Stefano Giovannoni en is uitgegroeid tot een design-icoon die wordt geïmiteerd over de hele wereld. Ook de Air stoel van Jasper Morrison is een bekend ontwerp en één van de meest verkochte stoelen bij Brand new office!

Magis Brut design fauteuil