• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Verstelbare bureautafels

Als u uw werknemers op en top ergonomisch wilt laten werken, voorziet u het best niet voor iedereen dezelfde bureautafel op dezelfde hoogte en met hetzelfde werkoppervlak. Een goede oplossing daarvoor zijn verstelbare bureaus.

Verstelbare bureautafels

Er zijn twee soorten, namelijk manuele en elektrische. De manuele zijn eenvoudig aan te passen met een hef- en/of kliksysteem. Elektrische bureaus werken met een knop of afstandsbediening. Verstelbare bureautafels zijn niet alleen goed tegen kwaaltjes zoals rug- en nekpijn, maar ze bevorderen ook de concentratie en moedigen overleg aan. Neem zeker contact op met de Brand New Office-adviseurs voor meer uitleg 

Hoe werken verstelbare bureautafels? 

Er zijn twee grote soorten. Ten eerste zijn er manueel verstelbare bureaus. Die maakt u ergonomisch door te poten langer of korter te maken. Vergeet uiteraard niet ze goed vast te zetten en ervoor te zorgen dat het werkblad waterpas staat.  

Een tweede soort zijn elektrisch verstelbare bureautafels zoals het Ogi Drive-bureau van Mdd. Bij deze soort is er een knop die een elektrische motor aandrijft om het tafelblad omhoog en omlaag te brengen.  

Beide soorten zijn heel gemakkelijk aan te passen, wat absoluut een voordeel is in de huidige open office-cultuur waarbij werknemers geen vaste plaats hebben. 

Wat zijn typische klachten? 

Als u elke dag dezelfde houding aanneemt, bestaat al vlug de kans dat overbelasting optreedt. Bij een ongezonde lichaamshouding zijn er verschillende klachten die snel de kop opsteken. Naast pijn in de rug, nek en armen, kunt u ook krampen in uw benen ondervinden of sneller de concentratie verliezen. Met een verstelbare bureautafel en aangepaste ergonomische bureaustoel blijven die klachten achterwege. 

Wat zijn voordelen van afwisselend zittend en staand werken? 

Onderzoek wijst uit dat ongeveer 20% van de werktijd staand doorbrengen een positieve invloed heeft op zowel geest als lichaam. Een statische belasting van het lichaam is de oorzaak van vele kwaaltjes. 

Met de elektrisch of manueel verstelbare bureautafels uit onze collectie kunnen u en uw werknemers gerust een deel van de werkdag staand doorbrengen. En wisselen van houding is snel gebeurd. Bij de elektrische ergonomische bureaus is een simpele druk op de knop genoeg. 

Stabureausverhogen ook de productiviteit. Zo zouden ze meer uitnodigen tot onderling overleg en zouden vergaderingen efficiënter verlopen. 

Heeft u nog vragen over een of meerdere stuks in onze collectie? Vraagt u zich af welke verstelbare bureautafel het best in uw bedrijf zou passen? Aarzel niet om raad te vragen aan de specialisten van Brand New Office.