• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Nemo lighting Lampe de Marseille wandlamp
Levertijd 3-8 werkdagen
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Nemo lighting Lampe de Marseille wandlamp

La lampe de Marseille wandlamp werd ontworpen door niemand minder dan Le Corbusier

in 1949 voor de Marseille Unité d'Habitation. De lampe de Marseille heeft twee koppelingen waardoor ze makkelijk te oriënteren is. Dese design wandlamp werd al meermaals gebruikt voor de mooiere Horeca zaken of zelfs voor kantoren of huizen.

Deze Applique de Marseille wandlamp met dubbele emissie bestaat uit gelakt aluminium in wit of grijs. Deze wandlamp werd heruitgegeven door Nemo Lighting en is het symbool van het modernisme in 1950 dat geïnspireerd werd door de industriële verlichting van dat moment. De Lampe de Marseille is uitgerust met een lampenkap gemaakt van twee symmetrische kegels, die twee soorten verlichting geven: direct en indirect licht.

Deze lampe de Marseille wandlamp van Le Corbusier heeft een draad van ongeveer 150cm met stekker.

Ontwerp: Le Corbusier voor Nemolighting
Maten:  80h x 166b cm 
Materiaal: aluminium 
Licht: E27 Ø11cm (down)+A60 (up) 2x 70W
Zonder reservelamp!


Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail. 
snelle levering  Vraag ons u op te bellen 

Nemo Cassina is een naam onder de designverlichting die terug gaat naar de wortels van de Italiaanse designjaren. Cassina lighting is een van de wereldleiders in de designverlichting die voortdurend op zoek om innovatieve 'cutting edge design' te creëren. Dit topmerk werd opgericht te Milaan in 1993 onder de naam NEMO en wert samen met zowel legendarische als hedendaagse ontwerpers. De collectie van Nemo cassina lighting omvat modellen van hedendaags design die werde ontworpen door Carlo Forcolini, Jehs + Laub, Javier Mariscal, Karim Rashid, Ilaria Marelli, Foster + Partners, Hannes Wettstein en Roberto Paoli. Naast deze brede waaier van hedendaagse producten heeft Nemo ook een bewerkte "Masters-collectie" die gerealiseerd werden door ontwerpers die een fundamentele bijdrage aan de totstandkoming van echte designers iconen: Le Corbusier, Vico Magistretti, Franco Albini, Charlotte Perriand en Kazuhide Takahama. Strikt genomen is Nemo's pad verbonden met de geschiedenis van het Italiaanse ontwerp van de laatste twintig jaar. Nemo werd in 1993 opgericht door Franco Cassina, de eigenaar van Cassina SpA en door Carlo Forcolini. Nemo staat bekend voor constante innovatie dat geinspireerd werd door de Italiaanse design. Hierdoor hebben ze een leidende positie in het lichtontwerp-wereld van nu verworven. Deze lampe de Marseille is een bekende designerslamp.