Extremis

Extremis

Sticks ruimtedeler outdoor
€205,00
(€248,05 Incl. btw)
Sticks ruimtedeler recht
€115,00
(€139,15 Incl. btw)
Sticks ruimteverdeler gebogen
€215,00
(€260,15 Incl. btw)
Extremis

Extremis produceert "buitengewone" meubels en objecten met een logisch, tijdloos ontwerp ten dienste van innovatie en functionaliteit, met behulp van eerlijke materialen. Alle creaties dienen samen, gastvrijheid en communicatie binnen en buiten.
Het ontwikkelen van een reeks progressieve producten en concepten en het verzekeren van hun internationale marketing vormen de missie van Extremis.

De keuze voor de naam "Extremis" is geen toeval: in het Latijn verwijst het woord naar "buitengewoon": innovatieve producten met eerlijke, uiterst duurzame materialen. "Buitengewoon" verwijst naar het buitengewone ontwerp en naar het "externe" gebruik. "Gewoon" staat voor een logisch en tijdloos ontwerp gecombineerd met eerlijke materialen, altijd ten dienste van de functionaliteit. Het 'formalisme' van Extremis is altijd het logische gevolg geweest van een functionele behoefte. Deze functionaliteit kan zich op verschillende niveaus bevinden: productie, ecologie, ergonomie, mobiliteit, concept en niet in de laatste plaats het daadwerkelijke gebruik van het object.

Ecologie
Wanneer het economisch haalbaar is om dit te doen, kiest Extremis voor de meest ecologisch verantwoorde oplossing en geeft de voorkeur aan materialen in hun natuurlijke, pure staat. "Eerlijke" materialen waarvoor geen beschermingstechnieken nodig zijn die het milieu in gevaar kunnen brengen, materialen die later gemakkelijk kunnen worden gerecycled. Daarom voldoen alle materialen die Extremis gebruikt aan de hoogste kwaliteitsnormen. Duurzaamheid, zowel qua materiaal als vorm, is als zodanig een belangrijke ecologische factor. Het gebruik van hout is bijvoorbeeld beperkt tot die delen die in direct contact komen met het lichaam.

Productie
Extremis 'eigen productie (meestal assemblage) beperkt op geen enkele manier zijn materiaalkeuze, maar stelt het integendeel in staat zich te concentreren op zijn eigen sterke punten: concept- en productontwikkeling, assemblage, export, kennis van distributie, communicatie en ecologie. Extremis roept zeer gespecialiseerde leveranciers op om producten aan te bieden met een optimale prijs-kwaliteitverhouding, altijd gebaseerd op vooraf bepaalde ontwerp- en functionaliteitsnormen.

Een trotse innovator
Extremis werd opgericht in 1994 op initiatief van Dirk Wynants. Het bedrijf begon heel bescheiden met de creatie van de multifunctionele Gargantua-tuintafel. Vanuit de Westhoek (Gijverinkhove, gelegen nabij de Franse grens in een afgelegen hoek van West-Vlaanderen) heeft Extremis een stevige positie weten te veroveren in de internationale designscene. Vanaf het begin was een groot deel van de productie bedoeld voor de internationale markten, omdat de thuismarkt niet de nodige continuïteit kon verzekeren.