• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Oluce Sonora 490 hanglamp, Ø90cm
Levertijd 5-10 werkdagen
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Oluce Sonora 490 hanglamp, Ø90cm

Het verhaal van de Sonora 490 hanglamp, Ø90cm is het verhaal van zuivere halfronde geometrische vormen die ontworpen werden door designlegende Vico Magistretti. De Sonora hanglamp van de topfabrikant Oluce werd bijna veertig jaar geleden ontworpen en zijn verkrijgbaar in vele verschillende materialen en maten. In 1976 werden de eerste hanglampen vervaardigd met behulp van gedraaid aluminium, in 1990 werden de eertse versies aangeboden in geblazen glas en in 2003 in ontwierp men een versie in methacrylaat. De Sonora 490 hanglamp van Oluce werd werdeldwijd ettelijke keren nagebootst, zonder succes, en is zeker één van de meest populaire lampen van Vico Magistretti. De Sonora 490 hanglamp, Ø90cm van Oluce is leverbaar binnen de 5-10 werkdagen. Deze designhanglamp is beschikbaar in opaline of zwart of wit geschilderd.

Ontwerp:
 
Vico Magistretti in 1976 voor Oluce
Maten: 90 Ø x 45b x max. 290h cm  
Materiaal: Opaline,PMMA, metaal
Licht:
 1 x max 150W - E27
  
Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail.  Sonora 490 hanglamp, Ø90cm
Vraag ons u op te bellen
  
 snelle levering  

Oluce werd opgericht in 1945 door de architect-meester Giuseppe Ostuni, dit maakt van Oluce het oudste Italiaanse lichtontwerp bedrijf dat vandaag nog steeds actief is. Voor de oorlog bestond alleen Gino Sarfatti's Arteluce, dat verdween in de late jaren '90, terwijl in 1948 de nieuwe merken Azucena en Lamperti geboren werden, gevolgd door Arredoluce en Stilnovo in de jaren 1950. Maar door de vele jaren heen waren het vooral Arteluce, Azucena en Oluce die de Italiaanse lampensector domineerden. Oluce heeft door de jaren heen naam en faam gemaakt en werkte samen met tal van gerenomeerde designers samen zoals: Archivio Storico O Luce, Tito Angnoli, Joe Colombo, Marco Zanuso en natuurlijk de legendarische Vico Magistretti die de Sonora 490 hanglampen maakten.