• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Thonet 204 barkruk vlechtwerk of multiplex
Levertijd 10-15 werkdagen
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Thonet 204 barkruk vlechtwerk of multiplex

Deze  Thonet 204 barkruk vlechtwerk of multiplex zitting is een klassieke kruk met een fraaie verbintenis tussen gebogen hout en stalen buis. Het beukenhout voor de poten wordt op traditionele manier gebogen. De stalen buisring verhoogt de stabiliteit en is een comfortabele voetensteun. De barkruk is verkrijgbaar met een voorgevormde ronde zitting bespannen met gevlochten riet of een voorgevormde zitting van multiplex. De houten onderdelen zijn van gebeitst beuk en kunnen gekozen worden in verschillende kleuren. Het robuuste hout maken de Thonet 204 sta-kruk(Thonet 204RH, Thonet 204MH, Thonet 204PH) tot een handig bijzetmeubel voor gezellige momenten thuis of in het café. Voor andere modellen en afwerkingen mag u ons altijd contacteren, wij helpen u met plezier verder. Indien u de Thonet sfeer in 'real life' wenst op te snuiven kan u altijd in onze conceptstore langskomen. Maak hiervoor wel een afspraak met ons en vraag of het gewenste model in de conceptstore staat. 


Ontwerp: Gebrüder Thonet voor Thonet
Materiaal: Frame van gebogen hout, zitting van gevlochten riet of gevormde multiplex.
Maten: h80 x b43 
Zithoogte: 80cm

Gebrüders Thonet
De zonen van Michael Thonet – Franz, Michael jr., August, Josef en Jakob – traden in 1853 toe tot het bedrijf Gebrüder Thonet in Wenen. Na de dood van Michael Thonet in 1871 namen ze gezamenlijk de leiding over het bedrijf op zich. Ze ontwikkelden nieuwe machines en arbeidsprocessen en presenteerden ook talrijke verdere ontwikkelingen en nieuwe meubelontwerpen. Rond 1900 werd de derde generatie van de familie actief binnen het bedrijf. Ook Karl, Julius, Theodor, Alfred, Victor en Richard ontwierpen in de loop der tijd een groot aantal nieuwe meubelen en producten.

Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail. 
snelle levering  Vraag ons u op te bellen

Thonet is een van 's werelds oudste familiebedrijven in de meubelindustrie en produceert sinds 1819 kwalitatief hoogwaardig meubilair voor de woning- en projectinrichting. De moed om steeds nieuwe wegen in te slaan – met baanbrekende technologieën en bijzondere ontwerpen – zonder daarbij de traditionele wortels uit het oog te verliezen, heeft Thonet wereldwijd bekend gemaakt. Alle bedrijfsactiviteiten staan in het teken van ons streven naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek.  De ontwikkeling van de legendarische stoel nr. 14, de zogenoemde Weense koffiehuisstoel, betekende in 1859 de doorbraak voor oprichter Michael Thonet. De nieuwe techniek om massief beukenhout te buigen, maakte de massaproductie van stoelen voor het eerst mogelijk. Het andere belangrijke materiaal in de Thonet-collectie is stalen buis. Rond de jaren 30 van de vorige eeuw was het bedrijf de grootste producent wereldwijd van de toentertijd nieuwe stalen buismeubelen, die waren ontworpen door beroemde Bauhaus-architecten als Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer. Tegenwoordig worden Thonets eerste stalen buismeubelen en meubelen van gebogen hout beschouwd als mijlpaal in de designgeschiedenis. Bij Thonet vinden we het belangrijk om steeds vooruit te kijken. Het proces van vernieuwing staat nooit stil. De Thonet-collectie met haar klassiekers van gebogen hout en stalen buis in allerlei variaties en uitvoeringen wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe ontwerpen. Het bedrijf uit Frankenberg werkt daarvoor samen met gerenommeerde ontwerpers uit Duitsland en andere landen. Daarnaast tekent het Thonet Design Team voor het ontwerp van enkele meubels. Enkele Thonet Klassiekers zijn: Thonet S285 bureaus, Thonet S1123 bistrotafel, Thonet S32 sledestoel, Thonet S64 sledestoel, Thonet B97 bijzettafel en nog veel meer...  Thonet 204 barkruk vlechtwerk of multiplex zitting, Thonet 204RH, Thonet 204MH, Thonet 204PH