• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Thonet

Thonet

Waar begint het Thonet-verhaal?

Het Duitse bedrijf Thonet zag het levenslicht in 1819. Het is daarmee een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie ter wereld. Oprichter Michael Thonet werd legendarisch in 1859 toen hij de bekende stoel 14 maakte. Dat is het type stoel dat zo typisch is in Weense koffiehuizen.

Vanaf toen ging het Thonet voor de wind, met nog veel meer baanbrekende realisaties. We zijn erg trots dat we u een mooie collectie Thonet-stoelen kunnen aanbieden.

Thonet in zee met topdesigners

Al van bij het ontstaan gooien de stoelen en het ander meubilair van Thonet hoge ogen. Het bedrijf ontwikkelde een techniek waarbij hout niet moest gezaagd worden en er geen vijzen gebruikt worden om stoelen te maken. Ze bogen gewoon het massief beukenhout en later de stalen buizen. Ze werkten daarvoor samen met echte topdesigners uit de Bauhaus-periode. Onder andere Ludwig Mies van der Rohe, Mart Stam en Marcel Breuer gingen in zee met Thonet.

Waarom kies ik een Thonet-stoel?

Een tijdloze stoel, vindt het maar eens. Wel, bij Thonet is dat geen probleem. Het unieke design uit 1830 oogt vandaag nog steeds tijdloos. De Thonet-designers zitten ook nooit stil. Elke dag werken ze hard aan de continue verbetering van hun succesproducten. Ze ontwikkelen nieuwe technologieën zonder hun roots te verloochenen.

De Thonet-stoel S32 in een modern ingerichte eetruimte. – Brand New Office

Door de tijdloze uitstraling passen Thonet-stoelen in elk interieur, zowel bij u thuis als op kantoor. Maar goede meubels zijn niet alleen mooi, ze zijn ook comfortabel. Ook dat aspect zit goed. Vele werden gemaakt met vlechtwerk zoals de Thonet S32 en zeker sledestoelen staan garant voor een uitstekende ergonomie.

Maar hoe weet u nu de welke u moet kiezen? Het aanbod is immers reusachtig. Belangrijk is dat u weet welke uitstraling u wilt creëren. Huiselijk? Dan mag hout de boventoon voeren. Wilt u eerder modern? Metaal is uw beste vriend.

Als u echt door het bos de bomen niet meer ziet, mag u steeds raad vragen aan de specialisten in kantoor- en interieurinrichting van Brand New Office.