• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Thonet B117 bijzettafel
Levertijd 20 werkdagen
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Thonet B117 bijzettafel

De stalen buisklassiekerest Thonet B117 bijzettafels zijn beschikbaar in verschillende gebeitst of gelakte beuken kleuren. De frames van deze design tafels kunnen ook in verschillende kleuren gekozen worden.
Een praktisch bijzetmeubel met een helder lijnenspel. Deze lage tafel met lade past goed naast uw bed of chaise longue. Dankzij de open constructie kan hij overdag over de rand van het meubelstuk worden geschoven om ruimte te besparen. Deze klassieker, een Thonet-ontwerp uit 1934, heeft al vele jaren een vaste plaats in de omvangrijke collectie stalen buismeubelen met talrijke ontwerpen van onder meer de architecten Breuer, Mies van der Rohe en Stam. Deze Thonet klassieke tafel heeft een levertermijn van 6 weken. Voor andere modellen en afwerkingen mag u ons altijd contacteren, wij helpen u met plezier verder. Indien u de Thonet sfeer in 'real life' wenst op te snuiven kan u altijd in onze conceptstore langskomen. Maak hiervoor wel een afspraak met ons en vraag of het gewenste model in de conceptstore staat. 

Ontwerp: Thonet design team voor Thonet
Materiaal: Stalen buis verchroom, hout van gebeitst of gelakt beuk
Maten: b50 x d49 x h 68cm

Thonet design team
Geheel in de geest van Michael Thonet ontwikkelt het bedrijf uit het Duitse Frankenberg producten die het resultaat zijn van een zorgvuldig en innovatief designproces. In nauwe samenwerking creëert een team van designers, constructeurs en ambachtslieden meubelstukken die zich kenmerken door hoge kwaliteit en een uniek karakter. Design made by Thonet staat voor tijdloos en tegelijk eigentijds meubilair dat voldoet aan alle comforteisen. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Daarom is voor Thonet een zinvol gebruik van materiaal en milieuvriendelijke technologieën een net zo wezenlijk onderdeel van het productie- en designproces als de functionaliteit en esthetiek van het meubilair.

Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail. 
snelle levering  Vraag ons u op te bellen

Thonet is een van 's werelds oudste familiebedrijven in de meubelindustrie en produceert sinds 1819 kwalitatief hoogwaardig meubilair voor de woning- en projectinrichting. De moed om steeds nieuwe wegen in te slaan – met baanbrekende technologieën en bijzondere ontwerpen – zonder daarbij de traditionele wortels uit het oog te verliezen, heeft Thonet wereldwijd bekend gemaakt. Alle bedrijfsactiviteiten staan in het teken van ons streven naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek.  De ontwikkeling van de legendarische stoel nr. 14, de zogenoemde Weense koffiehuisstoel, betekende in 1859 de doorbraak voor oprichter Michael Thonet. De nieuwe techniek om massief beukenhout te buigen, maakte de massaproductie van stoelen voor het eerst mogelijk. Het andere belangrijke materiaal in de Thonet-collectie is stalen buis. Rond de jaren 30 van de vorige eeuw was het bedrijf de grootste producent wereldwijd van de toentertijd nieuwe stalen buismeubelen, die waren ontworpen door beroemde Bauhaus-architecten als Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer. Tegenwoordig worden Thonets eerste stalen buismeubelen en meubelen van gebogen hout beschouwd als mijlpaal in de designgeschiedenis. Bij Thonet vinden we het belangrijk om steeds vooruit te kijken. Het proces van vernieuwing staat nooit stil. De Thonet-collectie met haar klassiekers van gebogen hout en stalen buis in allerlei variaties en uitvoeringen wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe ontwerpen. Het bedrijf uit Frankenberg werkt daarvoor samen met gerenommeerde ontwerpers uit Duitsland en andere landen. Daarnaast tekent het Thonet Design Team voor het ontwerp van enkele meubels. Enkele Thonet Klassiekers zijn: Thonet S285 bureaus, Thonet S1123 bistrotafel, Thonet S32 sledestoel, Thonet S64 sledestoel, Thonet B97 bijzettafel en nog veel meer... Thonet B117 bijzettafel,