• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Thonet B10 salontafel
Levertijd 6 weken
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Thonet B10 salontafel

De stalen buisklassiekerest Thonet B10 salontafels zijn beschikbaar in verschillende gebeitst of gelakte beuken kleuren en versies. De frames van deze design tafels kunnen ook in verschillende kleuren gekozen worden. Omdat de keuze van deze elegante bijzettafels zo enorm is zijn ze flexibel en veelzijdig inzetbaar. Marcel Breuer 'vertaalde' de vorm van de door hem ontworpen tafel B 9 naar de langgerekte, elegante bijzettafel B 10. Pas na de uitvinding van de techniek om stalen buizen in koude toestand te buigen, kon hij de nodige stabiliteit aan het ontwerp geven. Vervolgens paste Breuer dit principe ook toe op stoelen. Zo ontstond de eerste achterpootloze kraagstoel: de 'Freischwinger'. De ontwikkeling van stalen buismeubelen is een mijlpaal in de moderne meubelgeschiedenis. Vanaf het begin heeft Thonet nauw met de ontwerpers samengewerkt en er als fabrikant voor gezorgd dat de meubelen wereldwijd konden worden verkocht. Deze Thonet klassieke tafel met hebben een levertermijn van 6 weken. Na de B10 bijzettafel is er ook de B 10/1 met extra legplank. Frame van verchroomde stalen buizen, houten onderdelen in gebeitst beuken, afgelakt of in structuurlak in diverse kleuren. Voor andere modellen en afwerkingen mag u ons altijd contacteren, wij helpen u met plezier verder. Indien u de Thonet sfeer in 'real life' wenst op te snuiven kan u altijd in onze conceptstore langskomen. Maak hiervoor wel een afspraak met ons en vraag of het gewenste model in de conceptstore staat. 

Ontwerp: Marcel Breuer voor Thonet
Materiaal: Stalen buis verchroom, hout van gebeitst of gelakt beuk
Maten B10 - B10/1: b130 x d39 x h 50cm

MARCEL BREUER
Marcel Breuer, is in 1902 geboren in het Hongaarse Pécs. Na een afgebroken kunststudie studeerde bij van 1920 tot 1924 aan het 'Staatliche Bauhaus Weimar'. Van 1925 tot 1928 nam hij de leiding van de timmermanswerkplaats van het 'Bauhaus' over, dat inmiddels naar Dessau was verhuisd. In deze tijd werd hij zeer beïnvloed door het constructivisme en 'De Stijl' en ontwikkelde enkele toonaagevende meubelontwerpen van stalen buizen. In 1928 ging Breuer naar Berlijn, waar hij overwegend op het gebied van de binnenhuisarchitectuur werkzaam was. Vanaf 1931 ondernam hij een serie reizen, voordat hij vanaf 1932 in Zwitserland aan meerdere aluminium meubelontwerpen werkte. In 1935 verhuisde Marcel Breuer naar Londen en was daar als architect werkzaam. In 1937 kreeg hij een leerstoel voor architectuur aan de Harvard universiteit in Cambridge, Massachusetts/USA, en richtte daar later samen met Walter Gropius een architectuurbureau op. In 1946 begon Marcel Breuer zijn eigen studio in New York en realiseerde talrijke ontwerpen in Europa en in de USA. Hij geldt als één van de belangrijkste architecten en vormgevers van de moderne tijd. Marcel Breuer overleed op 1 juli 1981 in New York.

 

Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail. 
  Vraag ons u op te bellen

Thonet is een van 's werelds oudste familiebedrijven in de meubelindustrie en produceert sinds 1819 kwalitatief hoogwaardig meubilair voor de woning- en projectinrichting. De moed om steeds nieuwe wegen in te slaan – met baanbrekende technologieën en bijzondere ontwerpen – zonder daarbij de traditionele wortels uit het oog te verliezen, heeft Thonet wereldwijd bekend gemaakt. Alle bedrijfsactiviteiten staan in het teken van ons streven naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek.  De ontwikkeling van de legendarische stoel nr. 14, de zogenoemde Weense koffiehuisstoel, betekende in 1859 de doorbraak voor oprichter Michael Thonet. De nieuwe techniek om massief beukenhout te buigen, maakte de massaproductie van stoelen voor het eerst mogelijk. Het andere belangrijke materiaal in de Thonet-collectie is stalen buis. Rond de jaren 30 van de vorige eeuw was het bedrijf de grootste producent wereldwijd van de toentertijd nieuwe stalen buismeubelen, die waren ontworpen door beroemde Bauhaus-architecten als Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer. Tegenwoordig worden Thonets eerste stalen buismeubelen en meubelen van gebogen hout beschouwd als mijlpaal in de designgeschiedenis. Bij Thonet vinden we het belangrijk om steeds vooruit te kijken. Het proces van vernieuwing staat nooit stil. De Thonet-collectie met haar klassiekers van gebogen hout en stalen buis in allerlei variaties en uitvoeringen wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe ontwerpen. Het bedrijf uit Frankenberg werkt daarvoor samen met gerenommeerde ontwerpers uit Duitsland en andere landen. Daarnaast tekent het Thonet Design Team voor het ontwerp van enkele meubels. Enkele Thonet Klassiekers zijn: Thonet S285 bureaus, S1123 bistrotafel, S32 sledestoel, S64 sledestoel, B97 bijzettafel en nog veel meer... Thonet B10 salontafel