• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Thonet 210R stoel met gevlochten riet
Levertijd 6 weken
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Thonet 210R stoel met gevlochten riet

De elegante klassieker Thonet 210R stoel met gevlochten rieten zitting en rugleuning van gebogen hout is een meesterlijk staaltje van constructie en afwerking dat uitnodigt om plaats te nemen. Deze design stoel is beschikbaar met een zitting en rugleuning in vlechtwerk van riet. De beugel die tegelijkertijd als rug- en armleuning fungeert, bestaat uit één stuk in vorm gebogen massief beukenhout. Net als stoel nr. 214, het allereerste model van gebogen hout, bestaat ook stoel 210 uit slechts zes onderdelen. Door de esthetische reductie in combinatie met de organische vormgeving doet de stoel bijna aan een sculptuur denken. De Zwitserse architect Le Corbusier was laaiend enthousiast en zette de stoel in veel van zijn gebouwen neer, onder andere in 1927 in de Weißenhofsiedlung, een woonwijk in het Duitse Stuttgart. Hij vond dat "... deze stoel een adellijke uitstraling heeft". De stoel wordt geproduceerd in de fabriek in het Duitse Frankenberg. Deze Thonet 210R stoel met rieten zitting is beschikbaar in verschillende gebeitste kleuren en hebben een levertermijn van 6 weken. Voor andere modellen en afwerkingen mag u ons altijd contacteren, wij helpen u met plezier verder. Indien u de Thonet sfeer in 'real life' wenst op te snuiven kan u altijd in onze conceptstore langskomen. Maak hiervoor wel een afspraak met ons en vraag of het gewenste model in de conceptstore staat. 

Ontwerp: Gebrüder Thonet voor Thonet
Materiaal: Frame van gebogen hout, zitting en rug van gevlochten riet
Maten: h70 x b54 x d57cm
Zithoogte: 46cm

GEBRÜDER THONET
De zonen van Michael Thonet – Franz, Michael jr., August, Josef en Jakob – traden in 1853 toe tot het bedrijf Gebrüder Thonet in Wenen. Na de dood van Michael Thonet in 1871 namen ze gezamenlijk de leiding over het bedrijf op zich. Ze ontwikkelden nieuwe machines en arbeidsprocessen en presenteerden ook talrijke verdere ontwikkelingen en nieuwe meubelontwerpen. Rond 1900 werd de derde generatie van de familie actief binnen het bedrijf. Ook Karl, Julius, Theodor, Alfred, Victor en Richard ontwierpen in de loop der tijd een groot aantal nieuwe meubelen en producten.

Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail. 
snelle levering  Vraag ons u op te bellen

Thonet is een van 's werelds oudste familiebedrijven in de meubelindustrie en produceert sinds 1819 kwalitatief hoogwaardig meubilair voor de woning- en projectinrichting. De moed om steeds nieuwe wegen in te slaan – met baanbrekende technologieën en bijzondere ontwerpen – zonder daarbij de traditionele wortels uit het oog te verliezen, heeft Thonet wereldwijd bekend gemaakt. Alle bedrijfsactiviteiten staan in het teken van ons streven naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek.  De ontwikkeling van de legendarische stoel nr. 14, de zogenoemde Weense koffiehuisstoel, betekende in 1859 de doorbraak voor oprichter Michael Thonet. De nieuwe techniek om massief beukenhout te buigen, maakte de massaproductie van stoelen voor het eerst mogelijk. Het andere belangrijke materiaal in de Thonet-collectie is stalen buis. Rond de jaren 30 van de vorige eeuw was het bedrijf de grootste producent wereldwijd van de toentertijd nieuwe stalen buismeubelen, die waren ontworpen door beroemde Bauhaus-architecten als Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer. Tegenwoordig worden Thonets eerste stalen buismeubelen en meubelen van gebogen hout beschouwd als mijlpaal in de designgeschiedenis. Bij Thonet vinden we het belangrijk om steeds vooruit te kijken. Het proces van vernieuwing staat nooit stil. De Thonet-collectie met haar klassiekers van gebogen hout en stalen buis in allerlei variaties en uitvoeringen wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe ontwerpen. Het bedrijf uit Frankenberg werkt daarvoor samen met gerenommeerde ontwerpers uit Duitsland en andere landen. Daarnaast tekent het Thonet Design Team voor het ontwerp van enkele meubels. Enkele Thonet Klassiekers zijn: Thonet S285 bureaus, S1123 bistrotafel, S32 sledestoel, S64 sledestoel, B97 bijzettafel en nog veel meer...210, 209M, 209P,  209R, 210R stoel met gevlochten rieten zitting