• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Thonet S411 fauteuil leder
Levertijd 10-15 werkdagen
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Thonet S411 fauteuil leder

Deze Classic design zetel Thonet S411 fauteuil leder is gereduceerd tot het wezenlijke: klassieke stalen buisfauteuil in hoogwaardig leder of Pure Materials stoffen. De Classic S411 is elegant, tijdloos en zit bovendien heel comfortabel. Als bijkomende eigenschap is deze zetel zo licht zoals een sledestoel met het zitcomfort van een echte zetel. De eerste stoelen die in de jaren '20 van de vorige eeuw van stalen buizen werden gemaakt, waren nog nauwelijks gestoffeerd. In de Thonet-catalogus uit 1935 stond echter al een hele reeks volumineus gestoffeerde fauteuils en banken. Deze serie is waarschijnlijk ingeluid door de S 411, een eigen ontwerp uit 1932. Tegenwoordig is de fauteuil voorzien van een hoogwaardige stoffering met een binnenvering. De armleuningen zijn gemaakt van massief gebeitst beuken die in verschillende kleuren kunnen gekozen worden. De zwarte lederen versie met zwart armleggers en verchroomde buis is in voorraad. Hij is beschikbaar in een versie S411 of de hogere versie S412. De tweezitsbank S411 C2 kan ook bij Brand New Office verkregen worden. Een bijpassende voetenbank in dezelfde afwerking(niet inclusief) is mogelijk. Voor andere modellen en afwerkingen mag u ons altijd contacteren, wij helpen u met plezier verder. Indien u de Thonet sfeer in 'real life' wenst op te snuiven kan u altijd in onze conceptstore langskomen. Maak hiervoor wel een afspraak met ons en vraag of het gewenste model in de conceptstore staat. 

Ontwerp: Thonet design team voor Thonet
Materiaal: Stalen buis verchroom, leder, 
Maten S411: h79 x b63 x d79cm, S412(hoge versie): h89 x b63 x d80cm
Zithoogte: 40cm

Thonet design team
Geheel in de geest van Michael Thonet ontwikkelt het bedrijf uit het Duitse Frankenberg producten die het resultaat zijn van een zorgvuldig en innovatief designproces. In nauwe samenwerking creëert een team van designers, constructeurs en ambachtslieden meubelstukken die zich kenmerken door hoge kwaliteit en een uniek karakter. Design made by Thonet staat voor tijdloos en tegelijk eigentijds meubilair dat voldoet aan alle comforteisen. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Daarom is voor Thonet een zinvol gebruik van materiaal en milieuvriendelijke technologieën een net zo wezenlijk onderdeel van het productie- en designproces als de functionaliteit en esthetiek van het meubilair.

Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail. 
snelle levering  Vraag ons u op te bellen

Thonet is een van 's werelds oudste familiebedrijven in de meubelindustrie en produceert sinds 1819 kwalitatief hoogwaardig meubilair voor de woning- en projectinrichting. De moed om steeds nieuwe wegen in te slaan – met baanbrekende technologieën en bijzondere ontwerpen – zonder daarbij de traditionele wortels uit het oog te verliezen, heeft Thonet wereldwijd bekend gemaakt. Alle bedrijfsactiviteiten staan in het teken van ons streven naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek.  De ontwikkeling van de legendarische stoel nr. 14, de zogenoemde Weense koffiehuisstoel, betekende in 1859 de doorbraak voor oprichter Michael Thonet. De nieuwe techniek om massief beukenhout te buigen, maakte de massaproductie van stoelen voor het eerst mogelijk. Het andere belangrijke materiaal in de Thonet-collectie is stalen buis. Rond de jaren 30 van de vorige eeuw was het bedrijf de grootste producent wereldwijd van de toentertijd nieuwe stalen buismeubelen, die waren ontworpen door beroemde Bauhaus-architecten als Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer. Tegenwoordig worden Thonets eerste stalen buismeubelen en meubelen van gebogen hout beschouwd als mijlpaal in de designgeschiedenis. Bij Thonet vinden we het belangrijk om steeds vooruit te kijken. Het proces van vernieuwing staat nooit stil. De Thonet-collectie met haar klassiekers van gebogen hout en stalen buis in allerlei variaties en uitvoeringen wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe ontwerpen. Het bedrijf uit Frankenberg werkt daarvoor samen met gerenommeerde ontwerpers uit Duitsland en andere landen. Daarnaast tekent het Thonet Design Team voor het ontwerp van enkele meubels. Enkele Thonet Klassiekers zijn: S285 bureaus, S1123 bistrotafel, S32 sledestoel, S64 sledestoel,  B97 bijzettafel en nog veel meer... S 411, S411 LV, S412 of  S 412 LV, Thonet S411 fauteuil leder