Transport & installatie
Vrachtvrije levering vanaf 750€: Uw kantoormeubelen of design meubelen worden vrachtvrij geleverd vanaf 750€ netto goederenwaarde. Voor bestellingen onder de 750€ worden de transportkosten berekend op het gewicht met een maximum van 55euro(voor BeNeLux!) Montage inclusief vanaf 1.500€: Vanaf 1.500€ netto goederenwaarde worden uw kantoormeubelen gemonteerd geleverd op plaats van gebruik. De verpakkingen worden meegenomen en bent u zeker van een goede montage van uw design meubilair. Indien uw montage-service wenst onder de 1.500€ netto goederenwaarde, contacteert u ons best om een voordelige offerte op te laten maken: [email protected]

218 stoel vlechtwerk of multiplex

€580,00€701,80 Incl. btw
Info over transport en installatie
Levertijd: 10-15 werkdagen
(*) Uitgezonderd verlofperiodes en behoudens stockbreuk
Artikelcode: 21462
De Thonet 218 stoel vlechtwerk of multiplex zitting is de beroemdste koffiehuisstoel die er bestaat. Beschikbaar in verschillende gebeitst beuken kleuren.
  • Gratis transport vanaf €750(geldig voor BeNeLux)
  • Montage inclusief vanaf €1500 ( enkel voor de BeNeLux!)
Beschrijving

De Thonet 218 stoel vlechtwerk of multiplex zitting met de kenmerkende ‘haarspeld’ in de rugleuning werd in 1876 voor het eerst geproduceerd. Nu maakt het zijn entree als stoel 218 met een heldere en minimalistisch-esthetische vormgeving. Deze design stoel is beschikbaar met een zitting in vlechtwerk van riet of een gevormde zitting van multiplex. Stoel nr. 18 was, samen met de stoelen nr. 14 en nr. 56, een de meestverkochte Thonet-stoelen. Deze door de broers Thonet ontworpen ‘exportstoel’ werd vaak verkocht aan restaurants en cafés, vooral in Zuid-Amerika. De onderdelen voor 36 stoelen pasten precies in een scheepskist. Zo konden de stoelen gemakkelijk over de hele wereld worden gestuurd. Basis van het wereldwijde succes was een nieuwe methode om massief hout te buigen, waardoor serieproductie mogelijk werd.Nu wordt model 218 – de vroegere stoel nr. 18 – weer in zijn thuishaven Frankenberg geproduceerd. Deze Thonet 218 stoeen worden enkel op bestelling geproduceerd en hebben hierdoor een levertermijn van zes weken. Voor andere modellen en afwerkingen mag u ons altijd contacteren, wij helpen u met plezier verder. Indien u de Thonet sfeer in 'real life' wenst op te snuiven kan u altijd in onze conceptstore langskomen. Maak hiervoor wel een afspraak met ons en vraag of het gewenste model in de conceptstore staat. 

Ontwerp: Michael Thonet voor Thonet
Materiaal: Frame van gebogen hout, zitting van gevlochten riet of gevormde multiplex.
Maten: h84 x b43 x d52cm
Zithoogte: 46cm

Gebrüders Thonet
De zonen van Michael Thonet – Franz, Michael jr., August, Josef en Jakob – traden in 1853 toe tot het bedrijf Gebrüder Thonet in Wenen. Na de dood van Michael Thonet in 1871 namen ze gezamenlijk de leiding over het bedrijf op zich. Ze ontwikkelden nieuwe machines en arbeidsprocessen en presenteerden ook talrijke verdere ontwikkelingen en nieuwe meubelontwerpen. Rond 1900 werd de derde generatie van de familie actief binnen het bedrijf. Ook Karl, Julius, Theodor, Alfred, Victor en Richard ontwierpen in de loop der tijd een groot aantal nieuwe meubelen en producten.

Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail. 
snelle levering  Vraag ons u op te bellen

Thonet is een van 's werelds oudste familiebedrijven in de meubelindustrie en produceert sinds 1819 kwalitatief hoogwaardig meubilair voor de woning- en projectinrichting. De moed om steeds nieuwe wegen in te slaan – met baanbrekende technologieën en bijzondere ontwerpen – zonder daarbij de traditionele wortels uit het oog te verliezen, heeft Thonet wereldwijd bekend gemaakt. Alle bedrijfsactiviteiten staan in het teken van ons streven naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek.  De ontwikkeling van de legendarische stoel nr. 14, de zogenoemde Weense koffiehuisstoel, betekende in 1859 de doorbraak voor oprichter Michael Thonet. De nieuwe techniek om massief beukenhout te buigen, maakte de massaproductie van stoelen voor het eerst mogelijk. Het andere belangrijke materiaal in de Thonet-collectie is stalen buis. Rond de jaren 30 van de vorige eeuw was het bedrijf de grootste producent wereldwijd van de toentertijd nieuwe stalen buismeubelen, die waren ontworpen door beroemde Bauhaus-architecten als Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer. Tegenwoordig worden Thonets eerste stalen buismeubelen en meubelen van gebogen hout beschouwd als mijlpaal in de designgeschiedenis. Bij Thonet vinden we het belangrijk om steeds vooruit te kijken. Het proces van vernieuwing staat nooit stil. De Thonet-collectie met haar klassiekers van gebogen hout en stalen buis in allerlei variaties en uitvoeringen wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe ontwerpen. Het bedrijf uit Frankenberg werkt daarvoor samen met gerenommeerde ontwerpers uit Duitsland en andere landen. Daarnaast tekent het Thonet Design Team voor het ontwerp van enkele meubels. Enkele Thonet Klassiekers zijn: Thonet S285 bureaus, S1123 bistrotafel, S32 sledestoel, S64 sledestoel, B97 bijzettafel en nog veel meer... 218M,  218P, 218 stoel vlechtwerk of multiplex zitting