• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Nemo lighting Claritas staande lamp
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Nemo lighting Claritas staande lamp

Een herontdekking van Brand New Office: Claritas staande lamp. Gebaseerd op een aanbeveling van Nemo Lighting zal de vloerlamp Claritas opnieuw opgenomen worden in ons gamma. Deze staande lamp werd ontworpen door niemand minder dan Vico Magistretti en Mario Tedeschi in 1946 en werd opnieuw geproduceert. De Claritas lamp is de eerste lamp ooit ontworpen door Vico Magistretti in samenwerking met Mario Tedeschi. De design lamp bestaat uit gebogen metalen buis en zwart gelakte verchroomde metalen delen. Nemo Cassina Lighting is een maatstaf als het gaat om design verlichting. Hun verlichting is geïnspireerd naar de gouden eeuw van de Italiaanse designNemo cassina lighting biedt zowel een eigentijdse collectie met de uitgave van een aantal 60's en 70's design iconen, als een aantal klassieke Italiaanse meesterwerken.

Ontwerp: Vico Magistretti en Mario Tedeschi voor Nemolighting, 1946
Maten:  164h x 50b cm 
Materiaal: metaal
Licht:
150W, E27 A60
Zonder reservelamp!

Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail. 
snelle levering  Vraag ons u op te bellen 

Nemo Cassina is een naam onder de designverlichting die terug gaat naar de wortels van de Italiaanse designjaren. Cassina lighting is een van de wereldleiders in de designverlichting die voortdurend op zoek om innovatieve 'cutting edge design' te creëren. Dit topmerk werd opgericht te Milaan in 1993 onder de naam NEMO en wert samen met zowel legendarische als hedendaagse ontwerpers. De collectie van Nemo cassina lighting omvat modellen van hedendaags design die werde ontworpen door Carlo Forcolini, Jehs + Laub, Javier Mariscal, Karim Rashid, Ilaria Marelli, Foster + Partners, Hannes Wettstein en Roberto Paoli. Naast deze brede waaier van hedendaagse producten heeft Nemo ook een bewerkte "Masters-collectie" die gerealiseerd werden door ontwerpers die een fundamentele bijdrage aan de totstandkoming van echte designers iconen: Le Corbusier, Vico Magistretti, Franco Albini, Charlotte Perriand en Kazuhide Takahama. Strikt genomen is Nemo's pad verbonden met de geschiedenis van het Italiaanse ontwerp van de laatste twintig jaar. Nemo werd in 1993 opgericht door Franco Cassina, de eigenaar van Cassina SpA en door Carlo Forcolini. Nemo staat bekend voor constante innovatie dat geinspireerd werd door de Italiaanse design. Hierdoor hebben ze een leidende positie in het lichtontwerp-wereld van nu verworven. Deze Claritas staande lamp is een bekende designerslamp.