• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Nemo lighting Parliament staande lamp
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Nemo lighting Parliament staande lamp

Een herontdekking van Brand New Office: Nemo Parliament staande lamp.

Gebaseerd op een aanbeveling van Nemo Lighting zal de vloerlamp Parliament opnieuw opgenomen worden in ons gamma. Deze vloerlamp werd ontworpen door niemand minder dan Le Corbusier in 1963 en werd opnieuw geproduceerd. Oorspronkelijk werd deze lampadaire door Le Corbusier ontworpen voor het Europees Parlement in de Indiase stad Chandigarh.

Tot nu toe waren er slechts een paar exemplaren van deze design lamp

maar door de herproductie van deze staande lamp Parliament is die nu verkrijgbaar bij het grote publiek! De vorm van het scherm (met twee lichtgevende punten) is gebaseerd op de vorm van de Marseille wandlamp dat eerder ontworpen voor het woongebouw Unité d'Habitation in Marseille. Deze verstelbare vloerlamp Parliament met dubbele emissie bestaat uit gelakt aluminium met mat wit en geel of zwart en grijze diffusers. 

Ontwerp: Le Corbusier voor Nemolighting
Maten:  170-180h x 20b cm 
Materiaal: aluminium 
Licht: 
E27 2x 52W
Zonder reservelamp!

Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail. 
snelle levering  Vraag ons u op te bellen 

Nemo Cassina is een naam onder de designverlichting die terug gaat naar de wortels van de Italiaanse designjaren. Cassina lighting is een van de wereldleiders in de designverlichting die voortdurend op zoek om innovatieve 'cutting edge design' te creëren. Dit topmerk werd opgericht te Milaan in 1993 onder de naam NEMO en wert samen met zowel legendarische als hedendaagse ontwerpers. De collectie van Nemo cassina lighting omvat modellen van hedendaags design die werde ontworpen door Carlo Forcolini, Jehs + Laub, Javier Mariscal, Karim Rashid, Ilaria Marelli, Foster + Partners, Hannes Wettstein en Roberto Paoli. Naast deze brede waaier van hedendaagse producten heeft Nemo ook een bewerkte "Masters-collectie" die gerealiseerd werden door ontwerpers die een fundamentele bijdrage aan de totstandkoming van echte designers iconen: Le Corbusier, Vico Magistretti, Franco Albini, Charlotte Perriand en Kazuhide Takahama. Strikt genomen is Nemo's pad verbonden met de geschiedenis van het Italiaanse ontwerp van de laatste twintig jaar. Nemo werd in 1993 opgericht door Franco Cassina, de eigenaar van Cassina SpA en door Carlo Forcolini. Nemo staat bekend voor constante innovatie dat geinspireerd werd door de Italiaanse design. Hierdoor hebben ze een leidende positie in het lichtontwerp-wereld van nu verworven. Deze Parliament staande lamp is een bekende designerslamp.