• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Thonet 404 houten stoel
Levertijd 6 weken
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Thonet 404 houten stoel

De Thonet 404 houten stoel is beschikbaar in verschillende gebeitste beuken kleuren of beuk naturel. De houten design stoelen zijn een ontwerp van Stefan Diez die gebaseerd zijn op de klassieke Thonet-ontwerpen van gebogen hout, maar hebben een ingrijpende esthetische en technologische transformatie ondergaan. Zo een speciale vormen kan je alleen maar van hout maken! De gebogen stoelpoten en de armleuningen komen in een 'knooppunt' onder de ergonomisch gevormde zitting samen. Door de grote radius van de stoelpoten en de rugleuning staan de poten licht naar buiten. Dit ziet er niet alleen comfortabel uit, het zit ook prettig, omdat u zo elke gewenste zitpositie kunt innemen. De elegante, voorgevormde rugleuning draagt eveneens bij aan het zitcomfort: bij het leunen veert deze aangenaam mee. De Thonet 404 stoel bestaat ook in een iets bredere stoel met armleuning, de Thonet 404F of een barkrkuk Thonet 404 H. De zitting en rugleuning werden gemaakt van voorgevormd multiplex, de stoelpoten en rugleuning van multiplex in beuken naturel of gebeitst beuk. Voor andere modellen en afwerkingen mag u ons altijd contacteren, wij helpen u met plezier verder. Indien u de Thonet sfeer in 'real life' wenst op te snuiven kan u altijd in onze conceptstore langskomen. Maak hiervoor wel een afspraak met ons en vraag of het gewenste model in de conceptstore staat.

Ontwerp: Stefan Diez voor Thonet
Materiaal: beitest hout of beukenhout, zitting en rugleuning van voorgevormd multiplex
Maten: h78 x d51 x b49cm
Zitmaten: 45cm 

STEFAN DIEZ
Stefan Diez, is geboren in 1971 in Freising (Duitsland). Na cursussen in architectuur en houtbewerking studeerde hij industrieel ontwerp aan de Akademie der Bildenden Künste in Stuttgart. Daarnaast was hij van 1996 tot 2002 assistent van Richard Sapper en later in München van Konstantin Grcic. In januari 2003 opende hij zijn eigen studio in München. Hij werkte op het gebied van product- en beursontwerp voor o.a. Authentics, Biegel, Flötotto, Merten, Moroso, Schönbuch, Thonet en Wilkhahn. Zijn werk werd met talrijke prijzen onderscheiden, waaronder meerdere Red Dot Awards, iF product design awards en speciale prijzen voor materiaalinnovatie. Stefan Diez was en is bij talrijke exposities in musea en beurzen betrokken. Hij geldt als een van de meest innovatieve en veelbesproken ontwerpers van de nieuwe generatie, die reeds hoog internationaal aanzien geniet.

Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail. 
  Vraag ons u op te bellen
Thonet is een van 's werelds oudste familiebedrijven in de meubelindustrie en produceert sinds 1819 kwalitatief hoogwaardig meubilair voor de woning- en projectinrichting. De moed om steeds nieuwe wegen in te slaan – met baanbrekende technologieën en bijzondere ontwerpen – zonder daarbij de traditionele wortels uit het oog te verliezen, heeft Thonet wereldwijd bekend gemaakt. Alle bedrijfsactiviteiten staan in het teken van ons streven naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek.  De ontwikkeling van de legendarische stoel nr. 14, de zogenoemde Weense koffiehuisstoel, betekende in 1859 de doorbraak voor oprichter Michael Thonet. De nieuwe techniek om massief beukenhout te buigen, maakte de massaproductie van stoelen voor het eerst mogelijk. Het andere belangrijke materiaal in de Thonet-collectie is stalen buis. Rond de jaren 30 van de vorige eeuw was het bedrijf de grootste producent wereldwijd van de toentertijd nieuwe stalen buismeubelen, die waren ontworpen door beroemde Bauhaus-architecten als Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer. Tegenwoordig worden Thonets eerste stalen buismeubelen en meubelen van gebogen hout beschouwd als mijlpaal in de designgeschiedenis. Bij Thonet vinden we het belangrijk om steeds vooruit te kijken. Het proces van vernieuwing staat nooit stil. De Thonet-collectie met haar klassiekers van gebogen hout en stalen buis in allerlei variaties en uitvoeringen wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe ontwerpen. Het bedrijf uit Frankenberg werkt daarvoor samen met gerenommeerde ontwerpers uit Duitsland en andere landen. Daarnaast tekent het Thonet Design Team voor het ontwerp van enkele meubels. Enkele Thonet Klassiekers zijn: Thonet S285 bureaus, S1123 bistrotafel, S32 sledestoel, S64 sledestoel, B97 bijzettafel en nog veel meer...  Thonet 404 houten stoel