Tonone

Tonone

Bolt bureaulamp 2 arm met klem
€343,00
(€415,03 Incl. btw)
Bolt bureaulamp 2 arm foot
€411,00
(€497,31 Incl. btw)
Bolt bureaulamp 2 arm foot Small
€386,00
(€467,06 Incl. btw)
Tonone

Hoe kunnen we onze fascinatie voor traditionele mechanica en ambachtelijke gereedschappen toepassen in state-of-the-art design? Deze zoektocht was het uitgangspunt voor de producten van verlichtingslabel Tonone, bekend van het gebruik van karakteristieke constructiemiddelen als visuele en functionele basis voor innovatief productdesign.

Deze visie werd goed geïllustreerd door het ontwerp van de eerste Tonone-line-up: de Bolt-serie, gevolgd door de handgeblazen glas-serie Atlas en Ella, de stoere lamp Mr. Tubes en de LED-serie Beads. In 2022 voegde Tonone twee nieuwe series toe aan zijn collectie: de elegante Bella en de draagbare ONE. In het begin van 2024 werd de lineaire ledlamp Bridge gelanceerd.

Vandaag de dag is de visie van het ontwerpteam nog steeds vastbesloten om traditionele ambachtelijke gereedschappen en mechanica toe te passen in innovatief lichtontwerp. Hoewel het handschrift van De Groof en zijn team nog als gedurfd en functioneel moet worden omschreven, zijn de nieuw geïntroduceerde lichtontwerpen geëvalueerd tot een gelikt, onopvallend en slim lichtconcept. Zelfs als de gebruikte mechanica niet zichtbaar is, wordt de handtekening van Tonone nog steeds herkend in elke volgende stap van het verlichtingsontwerp.

Tonone is in 2013 opgericht door ontwerper Anton de Groof en is gevestigd in Nederland. Het Tonone ontwerpteam werkt samen met lokale ambachtslieden om hun producten te produceren. Tijdens het ontwerp- en de productieproces wordt de hele levenscyclus van de producten meegenomen als het gaat om duurzaamheid, efficiëntie en logistiek.