• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Oluce Coupé 3320 staande lamp
Levertijd 3-8 werkdagen
Voor uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Oluce Coupé 3320 staande lamp

De Coupé 3320 staande lamp van de legendarische Joe Colombo heeft een speciale semi-cilindrische reflector in metaal. De lampenkap van de Coupé 3320 staande lamp kantelt en draait op een zwarte kunststof gewricht en binnenin weerspiegelt het licht door een reflector. Bovendien is de staande lamp Coupé van Oluce in hoogte verstelbaar. In 1968 won de Coupé 3320 staande lamp een internationale design award van het 'American Institute of Interior Designers' in Chicago. Het maakt deel uit van de permanente collectie in het MoMA in New York en van de "Neue Sammlung" Museum in München. Deze klassieker van Oluce uit 1967 is beschikbaar in het wit of zwart bij Brand New Office.  

Ontwerp: Joe Colombo voor Oluce, 1967 
Materiaal: gelakte metalen voet, frame in chroom, reflector in gelakt aluminium
Maten: 200h x 110b cm 
Licht: 1 x 150W, E-27
Winnaar: International design award
 
Wij bellen u graag op voor meer informatie omtrent dit artikel. Klik op onderstaand icoon en laat uw gegevens achter via e-mail. Coupé 3320 staande lamp

Oluce werd opgericht in 1945 door de architect-meester Giuseppe Ostuni, dit maakt van Oluce het oudste Italiaanse lichtontwerp bedrijf dat vandaag nog steeds actief is. Voor de oorlog bestond alleen Gino Sarfatti's Arteluce, dat verdween in de late jaren '90, terwijl in 1948 de nieuwe merken Azucena en Lamperti geboren werden, gevolgd door Arredoluce en Stilnovo in de jaren 1950. Maar door de vele jaren heen waren het vooral Arteluce, Azucena en Oluce die de Italiaanse lampensector domineerden. Oluce heeft door de jaren heen naam en faam gemaakt en werkte samen met tal van gerenomeerde designers samen zoals: Archivio Storico O Luce, Tito Angnoli, Vico Magistretti, Marco Zanuso en natuurlijk de legendarische Joe Colombo die de Coupé 3320 staande lamp maakten. Joe Colombo beleefde in verschillende gebieden van de kunst ervaringen, van de informele schilderkunst tot design-en functionele meubels, waarna hij zich sinds 1963 wijdt aan industriële ontwerpen voor de massa-productie. Door te experimenteren met nieuwe materialen en het gebruik van de meest geavanceerde technologieën, creëert hij een soort van "machines voor het leven", de habitat van de toekomst! Veel van zijn werken zijn tentoongesteld en opgenomen in de belangrijkste collecties van musea over de hele wereld.'Coupé 3320 '.