Wat is de beste bureaustoel voor mij?

  • Geplaatst op
Wat is de beste bureaustoel voor mij?

Hoe kiest u de beste bureaustoel? Vandaag de dag vindt u bureaustoelen in werkelijk alle vormen, maten en prijsklassen. De combinatie van die factoren heeft een serieuze invloed op de kwaliteit en ergonomie van uw bureaustoel. Bij Brand New Office willen we erover waken dat u de beste bureaustoel koopt om zo lichamelijke klachten te vermijden.

  • Hoe vind ik de beste bureaustoel voor mezelf?
  • Waaraan herken ik een goede bureaustoel?
  • Wat zijn gevaren van een slechte bureaustoel?

Vandaag de dag vindt u bureaustoelen in werkelijk alle vormen, maten en prijsklassen. De combinatie van die factoren heeft een serieuze invloed op de kwaliteit en ergonomie van uw bureaustoel. Bij Brand New Office willen we erover waken dat u de beste bureaustoel koopt om zo lichamelijke klachten te vermijden.


Hoe vind ik de beste bureaustoel voor mezelf?

Als u een kantoorjob uitoefent, brengt u een groot deel van uw tijd zittend door. Informeer u daarom goed over de verschillende opties. Maar aan de beste bureaustoel kopen, gaat ook een stukje zelfanalyse vooraf. Zo is het belangrijk te weten hoeveel uur per dag u van plan bent de bureaustoel te gebruiken. Zo is bijvoorbeeld onze budgetbureaustoel Topstar Action point geschikt voor maximaal 4u zitgebruik per dag. Een geavanceerder en dus ergonomischer model is aan te raden als u langer dan 4u zit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Giroflex bureaustoel

U kunt deze bureaustoel kopen voor gebruik minder dan 4u per dag. – Brand New Office

Let er ook op dat u de stoel genoeg naar beneden kunt zetten als u klein van gestalte bent. Het is de bedoeling dat u uw voeten plat op de grond kunt zetten als u aan uw bureau zit. De benen vormen dan een hoek van 90 graden. Sommige bureaustoelen gaan niet laag genoeg om dit mogelijk te maken.

 

Waaraan herken ik de beste bureaustoel?

Een kwaliteitsvolle bureaustoel herkent u pas na uitgebreid gebruik. Ieder lichaam is uniek, dus wat voor de ene de beste stoel is, is dat niet per se voor iemand anders. De stoel moet duurzaam zijn en ervoor zorgen dat u een gezonde zithouding aan uw bureau aanneemt. Zo krijgt u geen last van hoofdpijn of rugklachten wanneer u een zittend beroep uitoefent. De aanpasbaarheid en ergonomie van de bureaustoel dragen bij tot de algemene zitkwaliteit.

Snel een nieuwe bureaustoel nodig? Ontdek onze bureaustoelen met snelle levering.

 

Wat zijn gevaren van een slechte bureaustoel?

Wie urenlang doorbrengt op een slechte bureaustoel en zo een slechte werkhouding aanneemt, loopt het risico op RSI-klachten. Dit kan beginnen met tintelingen of stijfheid in de ellebogen, polsen en vingers, maar al vlug overgaan tot chronische pijn en stijfheid. Nekpijn kan ook optreden, wat vaak gepaard gaat met hoofdpijn.

Een stijve nek is een van de gevaren bij het kopen van een slechte bureaustoel. Brand New Office

Bij aanhoudende klachten steken er ook nog andere kwaaltjes de kop op. Een slap gevoel, vermoeidheid, concentratiestoornissen en zwellingen door overbelasting zijn zeker geen uitzonderingen.

In onze webshop vindt u een uitgebreide collectie aan goede bureaustoelen. Vraag zeker ook raad aan de experts bij Brand New Office om er voor u de beste bureaustoel uit te kiezen.