Uw kantoor inrichten: dit moet u weten

  • Geplaatst op
  • Door Mike De Koster
  • 0
Uw kantoor inrichten: dit moet u weten

Een geslaagde kantoorinrichting is niet enkel klassevol en praktisch, maar straalt ook uit waar uw bedrijf voor staat. De inrichting van uw kantoor of werkplek is meer dan de een ruimte voor het motiveren van uw medewerkers, het is ook uw visitekaartje naar klanten toe.

Bij het inrichten van een kantoor schakelt men vaak een interieurarchitect in. Maar misschien heeft u zelf al tal van ideeën? Dan kan u bijvoorbeeld een moodboard opmaken om uw idee visueel vorm te geven. Houd steeds de functies van de ruimte in het achterhoofd, welke activiteiten moeten er plaatsvinden, wat zijn de noden van de medewerkers en hoe wil je dat zij de ruimte beleven? Vraag hen ook naar hun mening of input.

 

Voor een optimale inrichting van uw kantoor of werkplek kan u maar beter rekening houden met volgende belangrijke punten:

 

Natuurlijk licht op kantoor
Voor een moderne inrichting van uw kantoor of werkplek doet u voordeel met voldoende daglicht. Hoe meer daglicht er aanwezig is in het kantoor, hoe beter uw medewerkers zich zullen kunnen concentreren. Daarnaast is verlichting een van de belangrijkste elementen voor de inrichting van uw kantoor. Het gaat dan niet enkel om verlichting om geconcentreerd bij te werken, maar ook sfeerverlichting voor tijdens de pauzes.

 

Flexibel werken
Een moderne kantoorinrichting heeft flexibele werkplekken nodig. Dat zijn plekken die flexibel ingezet kunnen worden voor verschillende doeleinden. Wees dus creatief en probeer de indeling zo vrij mogelijk op te zetten. Het idee achter ‘agile werken’, is het creëren van een werkomgeving die zich aanpast aan de taken van de werknemers. Omdat je medewerkers de keuze hebben uit verschillende werkplekken naargelang hun taak, neemt de efficiëntie van het werk toe. Zorg daarom voor een kantoorinrichting met ruimtes waar je medewerkers:

 

- Zich goed kunnen focussen

- Vlot kunnen samenwerken

- Een meeting kunnen houden

- Kunnen ontspannen

- Ongestoord kunnen telefoneren

- Brainstormen

 

Ruimtelijk gevoel
Openheid en een gevoel van ruimte is belangrijk bij de inrichting van uw kantoor of werkplek. Vroeger werden kantoren ingedeeld in hokjes en kreeg elke medewerker zijn eigen ‘cubicle’. Vandaag werken we liever in open ruimtes. Zorg er wel voor dat er nog steeds mogelijkheden zijn om zich af te zonderen om bijvoorbeeld te telefoneren. Geef uw medewerkers ook voldoende ruimte om comfortabel te werken.

 

Denk aan het milieu
Als bedrijf is het steeds belangrijker om te kiezen voor duurzame oplossingen, ook bij het inrichten van uw kantoor of werkplek. Zo kan u bijvoorbeeld ervoor kiezen om een groene wand te installeren op uw kantoor of werkplek. Met zo’n groenwand komt er meer zuurstof in de ruimte, wordt de lucht gezuiverd en dat helpt om geconcentreerd te werken. Let echter wel op dat iemand deze bloemen en planten ook daadwerkelijk verzorgt. Daarnaast zijn er nog verschillende andere tips voor een duurzaam kantoor:

 

- Kies voor energiezuinige ledverlichting

- Ga voor duurzame kantoormeubels

- Print zo weinig mogelijk af en print op gerecycleerd papier

- Zorg voor een goede isolatie én ventilatie van uw kantoorgebouw

- Kies voor duurzame energie indien mogelijk

 

Ergonomie met aangepast kantoormeubilair
Ergonomie op de werkplek is een niet te onderschatten factor. Als uw werknemers op een ergonomische werkplek kunnen werken, komt dat hun productiviteit en hun tevredenheid op het werk ten goede. Bovendien vermindert ergonomie op de werkplek duidelijk de kans op rug- en nekklachten op lange termijn. Zorg dus voor bureautafels, bureaustoelen en computerschermen die aangepast zijn aan uw medewerkers. Kies zoveel mogelijk voor verstelbaar kantoormeubilair zodat iedereen zijn materiaal naar zijn eigen behoeften kan aanpassen.

 

 

kleine kantoorruimte  

Wat met de inrichting van een kleine kantoorruimte?

Bij een kleine kantoorruimte is het de kunst de ruimte groter te laten lijken dan ze is. Dat kan op verschillende manieren. Kies wat kleuren betreft liever niet voor donkerrood, donkerblauw of donkergrijs. Deze kleuren maken de ruimte donkerder en zwaarder waardoor uw kantoor kleiner lijkt. Houd het liever bij lichte kleuren of wit.

 

Glazen wanden zijn voor de inrichting van een klein kantoor ideaal om verschillende hoeken te creëren en toch een ruimtelijk uitzicht te behouden. Door de glazen wanden ben je betrokken met de ruimte ernaast en het maakt het kantoor ook veel lichter. Glazen wanden worden bij de inrichting van een kantoor vaak gebruikt om een ruimte af te schermen zonder het hokjesgevoel te creëren.

 

Let er bij de inrichting van een klein kantoor ook op dat u voldoende opbergruimte voorziet. Een rommelig uitzicht laat de ruimte meteen een stuk kleiner ogen. Een opbergkast neemt inderdaad veel ruimte in beslag, maar is noodzakelijk om uw werkplek netjes te houden. Kies voor een hoge archiefkast of een laag model afhankelijk van uw behoeften.

 

 

 

Hoe bepaal ik de inrichting van een groot kantoor?

Een grote kantoorruimte of werkplek kan leiden tot een slechte akoestiek waardoor het niet langer aangenaam werken is. Dat kan u voorkomen door akoestische wanden te plaatsen. Er bestaan tal van design kantoorwanden die passen bij de stijl van uw verdere inrichting. Ook wandmeubelen zoals kasten en staantafels helpen om een grote kantoorruimte gezellig in te richten.

 

Hebt u ruimte op overschot, zorg dan voor een aantal plekken waar uw medewerkers kunnen ontspannen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een aantal comfortabele designzetels of een bar met elegante barkrukken.

 

 

Laat de inrichting van uw kantoor of werkplek aan ons over

Bent u op zoek naar professioneel advies voor het inrichten van uw kantoorruimte? Brand New Office heeft niet alleen een webshop waarop u 24/24 kan bestellen, maar op aanvraag komen wij ook langs voor advies op maat voor de inrichting van uw kantoor of werkplek. Onze professionele adviseurs helpen u graag met de inrichting van uw kantoor.

 

Op aanvraag schakelen we bovendien een architect in zodat u een professionele tekening kan laten maken van uw project. Verder zorgen we ook voor de nazorg en eventuele nabestellingen. Neem contact op met onze klantenservice om uw adviesmoment aan te vragen of laat vrijblijvend een offerte opmaken voor de benodigde kantoormeubelen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.