Wat voor soorten toonbanken zijn er?

 • Geplaatst op
 • Door Mike De Coster
Wat voor soorten toonbanken zijn er?

Het kiezen van de juiste toonbank voor uw bedrijf is essentieel omdat het een centraal punt is in uw winkel. Van retail tot horeca, de keuze van uw toonbank kan de klantervaring aanzienlijk beïnvloeden. In dit blog verkennen we de verschillende typen toonbanken.

Toonbank voor in een winkel

In een winkel is de toonbank meer dan alleen een plek om producten af te rekenen; het is een essentieel onderdeel van de klantenervaring en merkuitstraling. Een goed ontworpen winkeltoonbank combineert functionaliteit met stijl.

Het moet voldoende ruimte bieden voor het tonen van bestsellers of impulsaankopen, terwijl het ook efficiënt ruimtegebruik en een vlotte doorstroom van klanten faciliteert.

 

Waar moet u op letten bij een toonbank voor in de winkel?

 • Ruimte en indeling: Zorg ervoor dat de toonbank past bij de grootte van uw winkel en een logische flow van klanten creëert.
 • Opslagmogelijkheden: Kies een model met voldoende opslagruimte voor eventuele productvoorraad en verpakkingsmaterialen.
 • Veiligheid: Overweeg ingebouwde beveiligingsopties zoals afsluitbare vitrines of laden voor waardevolle items.

 

 

Vitrine toonbank

Een vitrine toonbank is ideaal voor het tentoonstellen van premium producten, van sieraden tot chocolaatjes. Maar het komt ook van pas voor andere horecagelegenheden, zoals een broodjeszaak of een café.

Het biedt een beveiligde, maar zichtbare omgeving die de aantrekkelijkheid van je producten verhoogt en klanten gemakkelijk laat zien wat u in huis heeft.

 

Waar moet u op letten bij een vitrine toonbank?

 • Verlichting: Goede verlichting kan de aantrekkingskracht van uw producten verhogen.
 • Zichtbaarheid: Kies helder, gehard glas voor maximale zichtbaarheid en veiligheid.
 • Toegankelijkheid: Overweeg of uw voorkeur uitgaat naar een model waarbij alleen personeel of ook klanten toegang hebben tot de producten.

 

 

Kassa toonbank

De kassa toonbank is waar de uiteindelijke transacties plaatsvinden, het is belangrijk dat het ontwerp focust op efficiëntie en gebruiksgemak. Een goede kassa toonbank kan het afrekenproces versnellen en bijdragen aan een positieve laatste indruk bij de klant.

 

Waar moet u op letten bij een kassa toonbank?

 • Ergonomie: Zorg voor een comfortabele hoogte en indeling voor zowel personeel als klanten.
 • Technologie-integratie: Houd rekening met ruimte voor computers en andere technologieën.
 • Veiligheid: Beveiligde opbergmogelijkheden voor contant geld en documenten zijn essentieel.

 

 

Toonbank voor in de horeca

In de horeca dient de toonbank vaak als het hart van de onderneming, waar bestellingen worden opgenomen, bereid en geserveerd. Een effectieve horeca toonbank moet zowel functioneel als uitnodigend zijn, om een vlotte service en een aangename klantenervaring te garanderen.

 

Waar moet u op letten bij een horeca toonbank?

 • Hygiëne: Makkelijk schoon te houden materialen zijn cruciaal in de horeca.
 • Efficiëntie: Een logische indeling zorgt voor een snelle bereiding en service.
 • Sfeer: Het ontwerp moet aansluiten bij de algemene esthetiek en sfeer van uw horecagelegenheid.

 

 

Kies uw toonbank

Bij het kiezen van de juiste toonbank is het belangrijk om de specifieke behoeften van uw bedrijf en werknemers in gedachte te houden. Een goed gekozen toonbank kan niet alleen de operationele efficiëntie verbeteren, maar ook bijdragen aan de algehele uitstraling en succes van uw bedrijf.

Helaas sluit het aanbod van Brand New Office nog niet aan bij ieder type onderneming, zo hebben wij nog geen vitrine toonbanken. Bent u toch benieuwd naar ons aanbod?

Vind onze toonbanken hier!

 

 

Krijg gratis advies

Heeft u hulp nodig met het juiste type toonbank kiezen voor uw bedrijf? Ons team van experts staat klaar om met u mee te denken.

Neem direct contact op.