Waarom kiezen voor een hoekbureau?

  • Geplaatst op
  • Door Mike De Koster
Waarom kiezen voor een hoekbureau?

Wie op zoek gaat naar een geschikt bureau voor zijn of haar werkruimte, merkt meteen dat er heel wat verschillende types bestaan. Een populaire keuze is het hoekbureau, dat heel wat mogelijkheden biedt om optimaal in uw ruimte te passen. Ontdek hier waarom u voor een hoekbureau kiest.

Een hoekbureau is vooral erg praktisch in een kleine ruimte die men met verschillende mensen moet delen. Plaatst u een hoekbureau in de hoek van een ruimte dan creëer je namelijk een open gevoel. Je krijgt ruimte in het midden van de kamer en kan zo een kleine kamer groter doen lijken. Schuift u meerdere hoekbureaus tegen elkaar in de midden van uw kantoor, dan creëert u een aangenaam werkeiland waarbij elke medewerker toch nog genoeg eigen ruimte en werkblad heeft. Iedereen heeft bovendien nog plaats onder het werkblad om een ladekast te zetten en zo voor extra opbergruimte te zorgen. Het voordeel hier is dat de lades uw beenruimte niet beperken tijdens het werken.

 

In een home office is een hoekbureau vooral handig als de kamer meerdere doelen heeft. Zo kan u makkelijk een werkruimte creëren in een hoek van de woonkamer bijvoorbeeld. Kiest u voor een bureau in de hoek van de ruimte, dan kan u het werkblad met de punt in de hoek van de kamer zetten, maar u kan het bureaumeubel ook haaks zetten. Zo heeft u tijdens het werken meer lichtinval en een overzicht over het kantoor.

 

Ontdek de hoekbureau's van Brand New Office

 

Welk model hoekbureau kies ik?

Een klein model hoekbureau staat het best tegen een muur. Gaat u voor een groot en ruimtevullend exemplaar, dan kan u dat beter midden in de ruimte plaatsen. Houd er dan wel rekening mee dat u veel beschikbare ruimte nodig heeft en ook nog plek moet laten om rond te lopen.

Om optimaal te werken aan een hoekbureau kan u een deel van het werkblad reserveren voor uw computer of laptop en de zaken die u dagelijks gebruikt. Het haakse gedeelte van het werkblad kan u gebruiken om minder belangrijke spullen op te leggen of om extra opbergmogelijkheden te voorzien. Natuurlijk kan u er ook voor kiezen om van het haakse gedeelte een clean desk te maken zodat u steeds extra werkruimte ter beschikking heeft indien nodig.

 

Heeft u besloten voor een hoekbureau te gaan? Ontdek dan zeker het aanbod aan kwalitatieve design kantoormeubelen bij Brand New Office. Van grote hoekbureaus met een luxueuze uitstraling tot compactere hoekmodellen voor uw home office, bij ons vindt u altijd wat u zoekt voor de beste werkervaring.