Welk klein bureau is ideaal voor mijn home office?

  • Geplaatst op
  • Door Mike De Koster
Welk klein bureau is ideaal voor mijn home office?

Orde is belangrijk voor uw home office, zeker in een kleine ruimte. Kies daarom zorgvuldig voor een klein bureau, gebruik elke hoek en integreer verschillende opbergmogelijkheden. Maar vergeet ook het ergonomische aspect niet.

Orde is belangrijk voor uw home office, zeker in een kleine ruimte. Kies daarom zorgvuldig voor een klein bureau, gebruik elke hoek en integreer verschillende opbergmogelijkheden. Maar vergeet ook het ergonomische aspect niet. Hier moet u op letten:

 

Haal het beste uit een kleine ruimte

Als uw ruimte beperkt is, kan u er maar beter alles uithalen. Dat doet u onder andere met de volgende praktische tips:

  • Maak gebruik van de wandoppervlakken.
  • Pas de meubels op elkaar aan, zodat er een harmonieus totaalbeeld ontstaat.
  • Multidimensionaal denken is dé oplossing voor een beperkte oppervlakte.
  • Multifunctionele meubels zijn bijzonder praktisch.
  • Met een laptop bent u niet alleen flexibeler, hij bespaart ook veel ruimte.

 

Hoe groot moet uw bureautafel zijn?

Een klein bureau vraagt het juiste meubilair om productief te kunnen werken. De belangrijkste rol is ongetwijfeld weggelegd voor het bureau. Niet elk beroep stelt dezelfde eisen aan een bureau, een architect heeft bijvoorbeeld een heel ander bureau nodig dan een advocaat. Werkt u vrijwel papierloos? Dan heeft u wellicht aan een simpel model genoeg en hoeft u waarschijnlijk ook niet het grootste model te kiezen. Krijgt u echter regelmatig stapels papierwerk op uw bureau, dan heeft u meteen heel wat meer ruimte nodig. In dat geval is het aangenamer werken met ingebouwde opbergruimte.

 

Welk model klein bureau past in uw ruimte?

Het type bureau dat u kiest is afhankelijk van de opstelling die je verkiest en de ruimte die je ter beschikking hebt. Er zijn bureaus met een T-poot, met vier poten, hoekbureaus, ronde bureaus en bureaus in een U-vorm. Elk model heeft voor- en nadelen, maar het is belangrijk om vooral te kijken naar de beschikbare ruimte. Niets voelt zo benauwd als een te groot bureau in een kleine ruimte.

Een verstelbaar bureau voor in uw home office

Bekijk hier ons assortiment bureautafels

 

Kies de juiste bureaustoel

Als je de hele dag op dezelfde stoel zit, is het belangrijk te kiezen voor een degelijke ergonomische bureaustoel. Die moet leuningen hebben, voldoende rugsteun bieden en verstelbaar zijn. Kies ook voor een bureautafel aangepast aan uw lichaam óf voor een in hoogte verstelbaar bureau. Dat is ook verstandig als er meerdere mensen aan het bureau moeten werken of als u nog niet precies weet wat de juiste hoogte moet zijn.

Kies hier uw ideale bureaustoel

 

En vergeet de verlichting niet

Zelfs in kleine ruimtes speelt licht een belangrijke rol bij het werken. Met de juiste verlichting zorgt u voor voldoende helderheid en ontlast u uw ogen. Als u een klein kantoor opzet, moet u dus op meerdere lichtbronnen letten. Naast de klassieke plafondverlichting zijn kleinere modellen perfect om gezelligheid in de ruimte te brengen.

Wilt u meer weten over ons assortiment verstelbare bureautafels of over hoe wij u helpen bij uw bureau inrichting? Aarzel niet om ons te contacteren!