Voorkom rug-, spier- en gewrichtsklachten met een ergonomische bureaustoel

  • Geplaatst op
Voorkom rug-, spier- en gewrichtsklachten met een ergonomische bureaustoel


Een ergonomische bureaustoel is belangrijk om comfortabel te werken. Bovendien bevordert hij je productiviteit en voorkomt hij o.a. rugklachten. Ontdek het uitgebreide aanbod van Brand New Office en kies een ergonomische bureaustoel die perfect bij jou past!

Welke klachten kunnen er ontstaan wanneer je een slechte bureaustoel gebruikt?

Gebruik je een onaangepaste stoel of neem je urenlang een slechte werkhouding aan, dan loop je risico op gewrichts- en spierklachten. In het begin neem je vaak stijfheid of tintelingen in je vingers, polsen of ellebogen waar. Deze pijn gaat vaak vlug over tot chronische pijn en stijfheid. Ook nekpijn, rugpijn, hoofdpijn en concentratiestoornissen komen veel voor. Een aangepaste, ergonomische bureaustoel en een goede zithouding kan dit allemaal voorkomen.

 

 

Hoe kies ik een goede ergonomische bureaustoel?

Hedendaagse designers van kantoormeubelen leggen heel wat verbeeldingskracht en talent aan de dag. Dankzij de brede keuze kan iedereen zijn kantoor de dag van vandaag ergonomisch inrichten. Ben je op zoek naar dé perfecte ergonomische bureaustoel? Eentje die zelfs na een ellenlange meeting nog comfortabel zit? Wij geven hieronder enkele tips mee om jouw ideale stoel te vinden.

  • Kies een stoel die voldoet aan jouw persoonlijke en specifieke behoeftes. Ben je actief als telefoniste, dan zal je wellicht een ander soort stoel nodig hebben dan bijvoorbeeld een IT-er. Iemand die groot is kiest ook best een stoel met een verstelbare zitdiepte als optie. Breng je niet meer dan 4 uur per dag zittend aan je bureau door? Dan volstaat een budgetbureaustoel. Werk je langer, dan dien je een ergonomische model te kiezen.

  • Kies een ergonomische bureaustoel in een uitvoering of bekleding naar jouw wens, zoals stof, kunstleer of echt leder. Of ga voor een stoel gemaakt van polypropyleen versterkt met glasvezel, voor een zeer comfortabele ervaring.

  • Een goede, ergonomische stoel ontlast de rug. Daarom moet de rugleuning en de zitting van de stoel verstelbaar zijn en de natuurlijke vorm van je lichaam volgen. Houd rekening met de zitting, (arm)leuning en verschillende instelmogelijkheden. Zo heeft de ergonomische Monaco-bureaustoel van ons huismerk BNO een hoofdsteun en automatische 3D-regeling van het lendendruksysteem. Zo werk jij probleemloos zonder rug- of nekpijn.

  • Houd rekening met je gestalte. Ben je eerder klein? Dan heb je een stoel nodig die je voldoende naar beneden kunt laten zakken. Je moet in principe je voeten plat op de grond kunnen zetten, zodat je benen een hoek van 90 graden vormen.

 

Bestaat er ook ander ergonomisch kantoormeubilair?

Naast ergonomische stoelen, bestaan er ook ergonomische bureaus. Zo zijn er elektrisch verstelbare zit-stabureaus. Meer en meer mensen willen afwisselend staand en zittend werken en gebruiken daarom een hogere werktafel en een kruk, zoals de Ongo Roll sta-kruk. Vaarwel ongezonde zithouding!

 

 

Snelle levering

Tegenwoordig bestaan er bureaustoelen in alle mogelijke vormen, maten en prijsklassen. Die combinatie van factoren heeft een grote impact op de kwaliteit van je stoel. Brand New Office staat garant voor kwalitatieve ergonomische stoelen die lichamelijke klachten tot een minimum beperken.

Je kan bij ons terecht voor zowel bezoekersstoelen, directiestoelen als vergaderstoelen. Neem een kijkje op de webshop en vind de perfecte ergonomische bureaustoel of contacteer ons voor vrijblijvend advies.

 

Nadat je je stoel besteld hebt, ontvang je hem binnen de 10 dagen!