Waarop letten bij het inrichten van je thuiskantoor?

  • Geplaatst op
  • Door Mike De Coster
Waarop letten bij het inrichten van je thuiskantoor?


Een goede, fijne werkplek is er eentje waar je helemaal tot rust kan komen. Waar je het ene moment slow down in creatieve modus tot nieuwe ideeën komt, en het andere moment weer gefocust kan doorwerken aan die ene belangrijke taak.

Wij geven alvast enkele nuttige tips bij het inrichten van jouw kantoorruimte.
Aarzel niet om ons te contacteren om samen te brainstormen zodat we een persoonlijk ontwerp voor jou kunnen realiseren.

 

 

1) Kantoorinrichting: functies

Een bureauruimte is in eerste instantie een werkplek. Daarnaast fungeert het ook als opbergplek voor je mappen, papierwerk en voorraad. Dient het ook als vergaderplek en zitruimte? Iedere functie heeft specifieke vereisten  om rekening mee te houden: combineer slim!

 

Officina Wandbureau

 

 

2) Accessoires

Sfeer creëer je vooral door de juiste accessoires: breng leven en kleur in je kantoorruimte door plantjes, houten fotokaders, rotan mandjes en een mooi, groot tapijt.

 

Akoestisch decoratieve mosbol

 

 

3) Elektriciteitsvoorzieningen

Houd rekening met technische voorzieningen en elektriciteitsvoorzieningen. Hierdoor ga je je werk makkelijker kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan kabeldoorvoeren, kabelgoten en stopcontacten. Deze zaken dienen makkelijk bereikbaar te zijn in functie van bediening. Daarnaast dienen ze subtiel verwerkt te worden in het meubel. Een loshangende hoop kabels onder je bureau is noch esthetisch gewenst, noch praktisch.

 

 

 

4) Oriëntatie

Denk goed na over de oriëntatie van de opstelling van je bureaumeubel. De positionering van het bureaumeubel heeft te maken met de beschikbare ruimte maar ook met hoe jij het best functioneert. Sommigen kijken bij voorkeur aan tegen een muur zodat er weinig afleiding is, anderen willen net absoluut zicht naar buiten hebben vanachter hun bureau. Gelukkig kunnen we met maatwerk voor je bureau veelal voor iedere ruimte een geschikte opstelling vinden.

 

 

 

5) Verlichting

Zorg voor voldoende werkverlichting op je bureaublad. Dit kunnen bijvoorbeeld inbouwspots zijn, maar vooral daglicht is een echte meerwaarde bij je kantoorinrichting. Niet alleen omwille van de lichtopbrengst maar het brengt je ook letterlijk in een productieve en vooral positieve mood!

 

 

 

Interesse om jouw kantoorinrichting of interieurproject met ons te bespreken?

Neem dan snel contact op of kom langs in onze showroom in Oost-Vlaanderen.
Indien gewenst, komen wij ook bij je thuis langs.

Zo hebben we meteen een concreet beeld van de ruimte en de mogelijkheden.

 

Maak een afspraak