Ergonomie: essentieel voor uw home office

  • Geplaatst op
Ergonomie: essentieel voor uw home office

Hebt u plannen om thuis een bureau in te richten? Bereid u dan goed voor. Kijk na over hoeveel beschikbare ruimte u beschikt en kies uw kantoormeubelen in functie daarvan. Denk goed na over uw huidige, maar ook toekomstige behoeften aan opbergruimte. Beslis welke stijl u verkiest voor het materiaal en design. En wellicht het belangrijkste: houd rekening met de ergonomie wanneer u uw homeoffice inricht.

  • - Welke mogelijkheden heb ik op vlak van ergonomie in mijn homeoffice?
  • - Hoe kies ik de meest geschikte bureaustoel?
  • - Wat is behalve ergonomie nog belangrijk voor mijn homeoffice?  

 

Welke mogelijkheden heb ik op het vlak van ergonomie in mijn homeoffice?

Als het om ergonomie gaat, bestaat er een zeer ruime keuze aan bureaus voor uw homeoffice. Dat gaat van eenvoudige functionele werktafels tot in de hoogte verstelbare bureautafels. In onze webshop vindt u heel wat handige extra’s, zoals ladeblokken en allerlei bureau-accessoires. Een tip: u kan de ruimte van uw homeoffice inrichten met behulp van kasten en scheidingswanden.

 

Wanneer we het hebben over ergonomie in de homeoffice, kunnen we vandaag niet om het zit-stabureau heen. Afwisselend zittend en staand werken scherpt uw concentratievermogen aan en is bovendien minder vermoeiend. Ondertussen versterkt u de uw rug- en beenspieren en stimuleert u uw hart en bloedsomloop.

 

Bij Brand New Office kunt u opteren voor een model dat manueel in hoogte verstelbaar is, zoals het MDD Drive Zit/sta-bureau, als elektrisch verstelbare modellen, zoals het BNO Officina Ergonomisch Zit/sta-bureau.

 

Hoe kies ik de meest geschikte bureaustoel?

Naast de ergonomie, houdt u bij de keuze van uw homeoffice bureaustoel eveneens rekening met de functionaliteit. Het werkcomfort van een bureaustoel wordt bepaald door vier elementen: de armleuningen, de rugleuning, de zitting en de hoogte. Deze dragen elk bij tot een goede zithouding. En die is dan weer van essentieel belang om geen last te krijgen van rug- en nekklachten.

 

Bij de betere bureaustoel, zoals onze BNO You High bureaustoel, zijn alle vier de elementen instelbaar. Wenst u bovendien een optimale ondersteuning van de wervelkolom, dan kiest u voor een model met een verende spanning en luchtdoorlatend vlechtwerk. Voeg daarbij de ergonomisch gevormde zitting zoals bij de Herman Miller Aeron Deluxe bureaustoel, en u hebt een stoel die de perfectie benaderd.

 

Wat is behalve ergonomie nog belangrijk voor mijn homeoffice?

Een whiteboard kan handig blijken, maar niet alle kantoormeubilair moet puur functioneel zijn. Om een verwelkomende sfeer te creëren kunt u ook ontvangstmeubilair toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan fauteuils en een lage tafel, of een vergadertafel met bijpassende stoelen. Daarnaast kan u aan de hand van bepaalde designelementen de uitstraling van uw werkruimte bevorderen. Mooi vormgegeven verlichtingsarmaturen of een vitrinekast doen wonderen.

 

Wilt u graag advies over het belang van ergonomie voor uw homeoffice? Neem dan contact op met de experts van Brand New Office via het contactformulier.