Ergonomie in uw home office

  • Geplaatst op
  • 0
Ergonomie in uw home office

Wilt u thuis een home office inrichten, dan komt daar heel wat organisatie bij kijken. Ga in de eerste plaats na met welk soort kantoormeubelen u de beschikbare ruimte thuis optimaal kan benutten en houd rekening met de ergonomie van uw home office.

  • Wat is voor mij de geschikte bureaustoel?
  • Welke mogelijkheden heb ik op vlak van ergonomie in mijn home office?
  • Hoe maak ik van mijn kantoorruimte een aangename omgeving?

Wilt u thuis een bureau kamer inrichten, dan komt daar heel wat organisatie bij kijken. Ga in de eerste plaats na met welk soort kantoormeubelen u de beschikbare ruimte thuis optimaal kan benutten en hou naast het nodige comfort ook rekening met uw eigen voorkeuren op vlak van materiaal en design. Kies bovendien voor voldoende ergonomie in uw home office.

 

Welke mogelijkheden heb ik op het vlak van ergonomie in mijn home office?

Op het vlak van bureaus hebt u tal van ergonomische keuzemogelijkheden. Kies voor een eenvoudige functionele tafel of een exemplaar met een tafelblad dat in hoogte verstelbaar is. U kan uw bureau thuis uitbreiden met ladeblokken en aankleden met diverse bureauaccessoires. Daarnaast kan u uw home office inrichten met kantoormeubilair als kasten en scheidingswanden.

Hedendaagse oplossingen zoals een ergonomisch zit/sta-bureau winnen aan populariteit. Door afwisselend zitten en staand te werken raakt u dan ook minder snel vermoeid en verbetert uw concentratievermogen. Bovendien traint u uw rug- en beenspieren en stimuleert u uw hart en bloedsomloop.

In ons gamma vindt u zowel modellen terug die u manueel in hoogte kan verstellen, zoals het MDD Drive Zit/sta-bureau, als modellen die elektrisch verstelbaar zijn, zoals het BNO Officina Ergonomisch Zit/sta-bureau.

 

Wat is voor mij de geschikte bureaustoel?

Ook bij de keuze van uw ergonomische home office bureaustoel kies u voor functionaliteit. Een goede zithouding is van essentieel belang wanneer u voortdurend zit bij de uitoefening van uw beroep. Onder andere de juiste bureaustoel draagt ertoe bij dat u geen last krijgt van rug- en nekklachten. Vier delen van een bureaustoel zijn bepalend voor uw zitcomfort: de armleuningen en de rugleuning, zitting en hoogte.

Een geschikte bureaustoel is bij voorkeur op deze vier vlakken aanpasbaar, zoals bijvoorbeeld onze BNO You High bureaustoel. Stoelen die daarnaast zijn uitgerust met een verende spanning en luchtdoorlatend vlechtwerk ondersteunen uw wervelkolom optimaal. Vul dit aan met een ergonomisch gevormde zitting zoals die van de Herman Miller Aeron Deluxe bureaustoel en u heeft een stoel die de perfectie benaderd.

 

Hoe maak ik van mijn kantoorruimte een aangename omgeving?

Naast functioneel kantoormeubilair kan u uw bureau kamer verder inrichten met ontvangstmeubilair zoals fauteuils en een lage tafel of met een vergadertafel en bijpassende stoelen. Vergeet ook zeker niet om een aantal designelementen toe te voegen, die van invloed kunnen zijn op de uitstraling van uw werkruimte. Denk dan aan karaktervolle verlichtingsarmaturen of een mooie vitrinekast.

Kleinere accessoires zoals een lectuurhouder of een whiteboard dragen dan weer bij aan de functionaliteit van de ruimte.

Kan u advies gebruiken bij de keuze van uw kantoormeubilair, neem dan contact op met de experts van Brand New Office via ons contactformulier!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.