Waarom investeren in design kantoormeubelen?

  • Geplaatst op
Waarom investeren in design kantoormeubelen?

Voor de inrichting van uw kantoor wil u natuurlijk alleen maar het beste. U zorgt voor aangenaam zitcomfort met ergonomische meubelen, maar wil dat het geheel ook mooi oogt. Design meubelen hoeven niet per se stukken van mensen te kosten. Voor elk budget vindt u een design stuk. Ze komen dan ook in alle vormen, maten en prijsklassen. U kan de aankoop van design kantoormeubelen ook als een investering zien, want deze items zijn tijdloos en duurzaam. Hieronder leest u waarom design kantoormeubelen een goeie investering vormen en waarmee u rekening moet houden bij het uitkiezen van uw kantoormeubilair.

Waarom investeren in design kantoormeubelen?

Met design kantoormeubelen kunt u uw werkplek er modern, professioneel en dynamisch doen uitzien. Vooral als u daarbij ook oog hebt voor de juiste verlichting, materialen en kleuren. Een harmonieus ingericht kantoor bevordert zelfs de productiviteit van wie er werkt. Hieronder 3 redenen waarom bedrijven investeren in design kantoormeubilair:

 

1. Bouwen aan uw merk

Grote organisaties maken niet voor niets budgetten vrij voor het ontwerp en de inrichting van hun kantoren (vergaderruimte, productieruimte, ontvangstruimte, enz.). Zij beseffen beter dan wie ook dat design kantoormeubelen niet alleen een visitekaartje, maar zelfs een soort unieke handtekening vormen. U zal meteen begrijpen wat we bedoelen als u de lederen stoelen in onze webshop bekijkt.

 

Wat geldt voor grote bedrijven, kunt u net zo goed toepassen voor een kleinschaliger kantoor of homeoffice. Een professionele look, gekoppeld aan functioneel meubilair, is een ideale combo om het werken aangenaam en efficiënt te maken. Bij Brand New Office hebt u een ruime keuze uit individuele bureaus, directiebureaus en ergonomische verstelbare bureaus.

 

2. Stimulans voor de motivatie

Met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt woedt de ‘war on talent’ in alle hevigheid. Werkgevers beseffen dat ze alles in het werk moeten stellen om hun werknemers te behouden en blijvend te motiveren. Door hen een great place to work aan te bieden slaan ze twee vliegen in één klap. Mensen zijn namelijk productiever wanneer ze zich goed voelen op kantoor.

 

Met het oog op die werknemerstevredenheid gaat er vandaag veel aandacht uit naar het kantoorruimtemanagement. En daarom kiezen steeds meer professionals voor design kantoormeubilair als optimale lay-outoplossing.

 

3. Boost voor de bedrijfscultuur

De bedrijfscultuur wordt niet alleen bepaald door de werknemers of de bedrijfsvisie en -missie. De inrichting van de kantoorruimte is eveneens een belangrijke factor. Wie zijn werknemers voldoende en aangename werkruimte biedt, zal hen makkelijker kunnen overtuigen van waarden, zoals respect en open dialoog.

 

Dat heeft meer te maken met de inrichting, het gebruik van functionele design kantoormeubelen en design bureauaccessoires, zoals signalisatie voor kantoor of ontvangstmeubelen.

Groot design bureau

 

Design kantoormeubilair uitkiezen: waar let u op?

Het kiezen van design kantoormeubelen is voor elk bedrijf anders. Onder andere het soort professionele activiteiten, of u wel of niet klanten ontvangt op kantoor, het aantal werknemers en andere aspecten spelen hierbij een rol. Hieronder geven we enkele tips om een weloverwogen keuze te maken:

 

Houd rekening met de manier waarop er gewerkt op uw kantoor

Denk op voorhand goed na over de manier waarop er gewerkt wordt binnen uw bedrijf. Geldt op de werkvloer het principe van flexwerken? Zorg dan dat alle meubels verstelbaar zijn zodat ze voor elke werknemer ergonomisch afgesteld kunnen worden. Kies voor een bureaustoel die verstelbaar is naargelang de persoon die hem gebruikt en schaf ook bureautafels aan die in hoogte verstelbaar zijn.

 

Tot slot is het een idee om te investeren in een standing desk. De hele dag in dezelfde houding zitten, is erg belastend voor de rug. Daarom is het aan te raden geregeld rechtop te staan en daar kan een standing desk zeker bij helpen. Voorzie daarnaast ook voldoende opbergmogelijkheden zodat iedereen na de werkdag zijn of haar spullen netjes kan wegleggen en een clean desk achterlaat.

 

Scandinavisch designbureau

 

De juiste verlichting doet wonderen voor de productiviteit

Naast natuurlijk daglicht in uw werkruimte, is ook de keuze voor de juiste verlichting erg belangrijk. Zeker als u op zoek gaat naar de beste bureaulamp voor op uw eigen werkplek. Als u kiest voor een designlamp, weet u dat de ontwerper niet alleen goed nagedacht heeft over de vormgeving, maar ook over de materialen, duurzaamheid en het gebruiksgemak ervan.

 

Welke stijl u ook verkiest, er bestaat altijd een design bureaulamp die bij uw ruimte past. Mix en match verschillende soorten lampen. Plaats bijvoorbeeld efficiënte spotjes in het plafond met wit licht om de productiviteit te stimuleren, maar wissel ook af met bureaulampen en staanlampen.

 

Ontdek hier verschillende soorten verlichting voor uw kantoor

 

Een ontspanningsruimte voor de lunch

Als uw kantoor voldoende groot is, kan u een ontspanningsruimte inrichten met zitgedeeltes en een keuken. Hier kunnen uw medewerkers en collega’s rustig lunchen en bijkletsen, maar u kan er ook vergaderingen houden of klanten ontvangen.

 

Zorg voor comfortabele stoelen en tafels en combineer met lagere zeteltjes en bijzettafels. Ruil het witte licht dat voor productiviteit moet zorgen hier in voor een warmer, geel licht om de sfeer te bevorderen.

 

Vergeet ook de aankleding niet

Een kantoorruimte echt gezellig maken, vraagt meer dan enkel maar de juiste meubels. U kan de ruimtes een persoonlijke toets geven met behulp van leuke kunstwerken, foto’s of accessoires. Denk daarbij aan tapijten, klokken, schilderijen en kussens in de ontspanningsruimte. Daarnaast zijn ook planten een ideale keuze voor de aankleding. Zij zorgen bovendien ook voor extra zuurstof in de ruimte. Let er echter wel op dat de aankleding steeds ook bij de stijl en uitstraling van uw bedrijf past.

 

Twijfelt u tussen opvallende kleuren of eenvoudige, witte design kantoormeubelen? Houd dan in het achterhoofd dat deze stukken lang zullen meegaan en misschien ooit van locatie zullen veranderen. Witte of houtkleurige meubelen zijn helemaal tijdloos en passen bij elk interieur. U kan dan naargelang de trend van het moment kiezen voor een opvallende kleur op de muren.

 

Brand New Office is gespecialiseerd in kwalitatieve en duurzame design kantoormeubelen voor uw praktijkruimte, kantoor of zelfs voor een homeoffice. Vragen of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.