Trends in kantoorinrichting

  • Geplaatst op
Trends in kantoorinrichting

Het belang van een gezellige werkplek waar de werknemers zich thuis voelen, wordt steeds belangrijker. Dat zien we ook duidelijk terugkomen in de trends in kantoorinrichting van 2020.

Trends in kantoorinrichting in 2020

 

Het belang van een gezellige werkplek waar de werknemers zich thuis voelen, wordt steeds belangrijker. Dat zien we ook duidelijk terugkomen in de trends in kantoorinrichting in 2020. Met veel groen, flexibele werkplaatsen en ergonomische meubelen wordt het een genot om naar je werk te komen.

 

Flexibele werkplaats

Een flexibele werkplek heeft verschillende zitplaatsen en silent rooms – Brand New Office

Tegenwoordig is het erg belangrijk om een flexibele werkplek te hebben en dat merken we ook in de trends in kantoorinrichting. Zeker in de nieuwe bedrijfsstructuren is er een steeds grotere vraag naar een huiselijke sfeer op kantoor. Dat houdt in dat je verschillende soorten bureaus en tafels hebt om aan te werken. Zo ontstaat er meer vrijheid en contact met andere collega’s, wat de productiviteit bevordert. Wil je je toch even afzonderen voor een call of meeting? Dan kan dat heel eenvoudig in een silent room.

 

Planten in je interieur

Greenmood biedt mooie scheidingswanden met mos aan voor jouw kantoorinrichting – Brand New Office

In de kantoortrends voor 2020 zien we ook duidelijk veel planten terugkomen. Groen op kantoor zorgt niet alleen voor een fijne sfeer, maar laat je kantoor er ook veel gezelliger uitzien. Planten hoeven niet altijd in de vorm van cactussen of vetplantjes te zijn, je kan ook een green wall plaatsen. Dat is een wand of scheidingswand met planten of bloemen erin verwerkt. Het merk Greenoffice is hiervoor zeker onze favoriet. Zijn werken vooral met mos om de leukste, duurzame decoratie te maken.

 

Ergonomische meubelen

Ergonomische krukken maken een kantoor ergonomisch verantwoord – Brand New Office

Naast het feit dat een kantoor er huiselijk moet uitzien, moeten werkplekken ook ergonomisch verantwoord zijn. Als we acht uur op een dag aan een bureau zitten, is het natuurlijk niet de bedoeling om met rugklachten naar huis te gaan. Tegenwoordig worden werkplekken vaak gedeeld en heeft niet iedereen een vaste plaats. Het is dus ook belangrijk dat een werkplaats aan iedereen zijn wensen voldoet. Denk bij de aanschaf van je kantoorinrichting aan zit- én statafels en kies voor verstelbare bureaustoelen of krukken.

 

Modern Modular

De Modern Modular kantoortrend van 2020 zien we terug in deze modulaire poefen – Brand New Office

De Modern Modular-trend is vooral gebaseerd op de verbazingwekkende innovaties die de laatste jaren zijn ontstaan in kantoren. Innovaties waardoor bedrijven slimmer en effectiever kunnen werken. Werknemers zitten vaak in een open kantoorruimte, maar moeten ook makkelijk samen kunnen vergaderen in een privéruimte. Hiervoor zijn scheidingswanden erg handig. Als deze dan ook nog eens gebruikt kunnen worden als whiteboard, is het helemaal innovatief! Of wat dacht je van een modulaire poef die je in allerlei vormen kan neerzetten zodat je elke dag op een andere manier kan zitten?

Het zijn nog maar enkele trends in kantoorinrichting die we in 2020 voorbij zullen zien komen. Natuurlijk bouwen we ook verder op de trends van vorige jaren, zoals hout dat weer steeds vaker terugkomt in de afwerking. Hebben deze trends je kunnen inspireren om het interieur van je kantoor aan te passen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor advies op maat.