Ergonomie op kantoor: een niet te onderschatten factor

  • Geplaatst op
  • Door Mike De Koster
Ergonomie op kantoor: een niet te onderschatten factor

Je werkplek zo ergonomisch mogelijk maken is erg belangrijk. Het komt je productiviteit en tevredenheid ten goede én je vermindert er rug- en nekklachten mee. Met de tips van Brand New Office maak jij je home office of je bureau op kantoor zo ergonomisch mogelijk.

Hoe maak ik mijn werkplek zo ergonomisch mogelijk?

Ga voor degelijk ergonomisch materiaal

Een goede zithouding is afhankelijk van 2 factoren: een aangepaste bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureaublad. Het voordeel van ergonomische bureaustoelen is dat de rugleuning en het zitvlak vaak met je meebeweegt en je er de weerstand van de rugleuning mee kan afstemmen op je gewicht. Hierdoor kom je mooi rechtop te zitten.

 

Leg je toetsenbord op de rand van je werktafel

Hierdoor voorkom je polsklachten en zit je rechtop met ontspannen schouders.

 

Zet je beeldscherm of laptop recht voor je

De plaats van je beeldscherm is heel belangrijk om nekspieren te vermijden.

 

Gebruik een comfortabele muis

Een standaard computermuis is meestal horizontaal. Een ergonomische muis is verticaal waardoor je arm meer ontspannen is.

 

Beweeg voldoende

Ergonomie op kantoor is van groot belang. We brengen ontzettend veel uren zittend door achter ons scherm. Probeer je zittende houding af te wisselen met staand werken, door bijvoorbeeld een in hoogte verstelbaar werkblad te gebruiken. Ga regelmatig naar de printer of de koffiemachine. En probeer te gaan wandelen tijdens je lunchpauze.

 

Meer weten

 

 

Hoe kies ik de beste ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel is belangrijk om comfortabel te kunnen werken. Hij boost bovendien je productiviteit en vermindert lichamelijke klachten. Brand New Office heeft een ruim aanbod aan ergonomische bureaustoelen, met doordachte ontwerpen en een mooi design. Stoelen die overtuigen door hun zitcomfort en ergonomie.

Je kan kiezen uit modellen met een hoge of een lagere rugleuning, met of zonder armleuning. Welke ergonomische bureaustoel het meest geschikt is voor jou, ontdek je door er enkele uit te proberen. Kies alleszins een stoel die beantwoordt aan jouw persoonlijke en specifieke kantoorbehoeften. Ben je groter van gestalte, dan kies je best een stoel met een verstelbare zitdiepte. De perfecte ergonomische bureaustoel verzekert een goede zithouding: een zachte zitting, in hoogte verstelbaar en armleuningen.

Naast de bovenvermelde opties, is ook de uitvoering van je stoel belangrijk. Hou je van stof, kunstleer of echt leder? Of ga je voor polypropyleen versterkt met glasvezel?

 

Meer weten

 

Vrouw heeft een ergonomische werkplek met een bureaustoel van Brand New Office.

 

 

Uitgebreide instelmogelijkheden

Een goede ergonomische bureaustoel is onmisbaar op elke werkplek, zij het op kantoor of in je home office. Een goede stoel heeft tal van instelfuncties. Om je rug en spieren zo min mogelijk te belasten, is het belangrijk dat je regelmatig van zitpositie verandert. In hoe meer richtingen je bureaustoel verstelbaar is, hoe meer ergonomisch hij is.

De voornaamste instellingen:

  • Zithoogte: Je knieën moeten een hoek van 90° vormen. Je voeten moeten plat op de grond staan.

  • Lendensteun: De lendensteun moet goed aansluiten op je onderrug. Zo worden je spieren ontlast en wordt je zithouding bevorderd.

  • Rugleuning: Een in hoogte verstelbare rugleuning kan je rug perfect ondersteunen.

  • Armleuningen: De armleuningen ondersteunen je armen tijdens het werken.

 

Meer weten

Een verstelbureau dubbelbureau van Brand New Office voor een ergonomische werkplek.

Professioneel advies

Ben je op zoek naar gericht advies op het vlak van ergonomie? Contacteer dan de experts van Brand New Office.
Wij komen desgewenst bij je thuis langs voor advies op maat.

Neem alvast een kijkje in onze webshop voor meer inspiratie!