Een overzicht van de voornaamste kantoortrends 2022

  • Geplaatst op
  • Door Mike De Coster
Een overzicht van de voornaamste kantoortrends 2022

Wat zijn de nieuwste kantoortrends? Hoe ziet de werkplek er anno 2022 uit? Welk kantoormeubilair is een must? Brand New Office geeft een overzicht.

 

Hoe ziet de ideale werkplek eruit in tijden van thuiswerk?

 

De coronapandemie heeft onze vertrouwde wereld compleet door elkaar geschud. Ook wat het werken betreft. Heeft het traditionele kantoor nog een toekomst? Hoe ziet de werkplek van morgen eruit? En hoe slaagt die erin fexibele werkvormen te ondersteunen, zonder dat de verbondenheid met en tussen medewerkers verloren gaat? Brand New Office zocht het voor u uit.

 

De impact van thuiswerk

Deeltijds thuiswerken is een blijver, dat is nu wel duidelijk. Toch blijft het kantoor belangrijk als plaats voor ontmoeting en verbinding, twee essentiële elementen voor tevreden en productieve medewerkers. Dat betekent dat u als werkgever een aantal prioriteiten moet bijstellen. Zo zal u hoe dan ook meer aandacht moeten hebben voor aspecten als privacy, hygiëne, veiligheid en gezondheid. Maar boven alles moet de werkplek aangenaam en gezellig zijn, een ruimte waar de medewerkers graag verblijven en zich thuis voelen.

 

Het lounge-gevoel op het werk

Wanneer het kantoor een huiselijke sfeer ademt, zullen uw werkgevers er liever naar terugkeren. Het Deense designmerk Softline heeft dit perfect begrepen. Softline ontwerpt en produceert al sinds 1979 meubilair op het raakvlak van esthetiek en functionaliteit. Met hun zachte stoffen en warme kleuren ademen de zitmeubels echt het lounge-gevoel en ze zijn vaak veelzijdig inzetbaar door hun moduleerbaarheid.

 

Het belang van de vergaderzaal

De steeds schaarsere momenten waarop de teams gelijktijdig in het bedrijf aanwezig zijn, moeten meer dan ooit optimaal benut worden. Een vergaderzaal die uitnodigt en inspireert tot constructieve gesprekken, maakt alvast een heel verschil. Daarom stellen we bij Brand New Office vergader- en conferentietafels voor in alle vormen en maten – voor 2 tot 38 mensen. We werken samen met vooraanstaande merken zoals Fantoni, Arco, Mdd, Reinhard, Kartell…

 

Grote beeldschermen zijn vandaag (onder meer voor teleconferencing) een must-have in elke vergaderzaal. Hou onze webshop in het oog, want daar vindt u binnenkort een selectie van de beste modellen.

 

De comfortzone op kantoor

Tot voor kort waren open kantoren de norm. Onder invloed van de omstandigheden plots de volledige ruimte ombouwen is geen evidentie. Anderzijds hebben weknemers wel vaker nood aan een rustige ruimte, om zich terug te trekken voor een telefonisch gesprek, een vertrouwelijk onderhoud of gewoon om even ongestoord aan een dossier te werken. De oplossing? De Narbutas Silent room box. Deze akoestische geïsoleerde ‘kamer in de kamer’ biedt de nodige bewegingsvrijheid. Vier ventilatoren verzekeren de luchtventilatie en de drie LED-lampen zorgen voor een warme en huiselijke sfeer. Dankzij verschillende opties kunt u de Narbutas Silent room akoestische box inrichten volgens uw persoonlijk ontwerp. Wilt u een comfortzone met meer openheid naar buiten toe, dan beveelt Brand New Office u de Jazz akoestische werkplek met banken aan.

 

Het zitcomfort van de bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel is het eerste waaraan u moet denken, wanneer het werkcomfort en de productiviteit van uw werknemers u na aan het hart ligt. Een goede zithouding voorkomt hoofd-, nek- en rugpijn en beperkt de vermoeidheid. De ergonomische kwaliteiten van een bureaustoel worden bepaald door vier elementen: de armleuningen, de rugleuning, de zitting en de verstelbare hoogte. Een goed voorbeeld is de Ergo 05 bureaustoel met armleuning van ons huismerk BNO.

 

Groen, goed voor het oog én het oor

Planten, maar ook wanden bekleed met gras of mos, doen meer dan zorgen voor wat natuurlijke decoratie in het kantoor. Groen maakt ons om te beginnen ontspannen en gezond, zoals blijkt uit studies (werknemers die vanaf hun bureau groen zien zijn tot 12% productiever en minder gestrest). Daarnaast kunnen planten gebruikt worden als natuurlijk ‘wanden’ om de kantoorruimte in te richten. Ten slotte koppelen de volledig natuurlijke gestabiliseerde mosplanten in het aanbod van Band New Office schoonheid aan akoestisch absorberende eigenschappen.

 

De huidige tijd stelt duidelijk nieuwe uitdagingen voor de inrichting van uw bureau of kantoor. In het aanbod van Brand New Office vindt u alle elementen om een kantoor op maat van uw behoeften samen te stellen.

Aarzel vooral niet om onze specialisten vrijblijvend te raadplegen. Zij staan u graag met raad en daad bij.