Welk merk kantoormeubels kiest u? Een overzicht van 15 topmerken

  • Geplaatst op
Welk merk kantoormeubels kiest u? Een overzicht van 15 topmerken

Welk merk kantoormeubels past bij u? Of u nu een nieuw kantoor inricht of gewoon enkele kantoormeubels wil vervangen, het aanbod aan kantoormeubilair is quasi eindeloos. Is voor u het design of het comfort belangrijk, of kijkt u vooral naar het prijskaartje? Of misschien zoekt u kantoormeubels die op al deze vlakken goed scoren? Om u wegwijs te maken in het brede gamma van kantoormeubilair kan u hieronder een overzicht bekijken van 15 topmerken.

1. Bralco, hedendaags comfort

Bralco is een Italiaans merk van kantoormeubilair met 17 unieke designcollecties. Bralco denkt in de eerste plaats aan het welzijn van de mens, dit met behulp van de beste Italiaanse designers en een productie die een lage impact op het milieu heeft. Alle design kantoormeubels zijn bovendien authentiek made in Italy. Verder biedt Bralco 24 maanden garantie op het hele assortiment en 10 jaar gegarandeerde beschikbaarheid van onderdelen.

Stijl: Hedendaags, Scandinavisch

Prijscategorie: €€€

Naar de collectie van Bralco

 

2. MDD, voor elke hoek van uw kantoor

MDD in hoogte verstelbaar bureau

MDD is een merk van kantoormeubels dat zich kenmerkt door een combinatie van hoogwaardige technologie, uitstekende kwaliteit en eigentijds design. MDD is bovendien de grootste Poolse fabrikant van kantoormeubilair en een van Europa’s toonaangevende producenten van ontvangstmeubilair. De collectie van MDD is heel divers: u kan er uw hele kantoor mee inrichten – van de ontvangstbalie tot een directiebureau en een bijpassende vergadertafel.

Stijl: Modern, hedendaags

Prijscategorie: €€€

Naar de collectie van MDD

 

3. Narbutas, betaalbaar design

Dit merk van kantoormeubels heeft zijn thuishaven in Litouwen en kan rekenen op verdelers over verschillende continenten. Het verhaal van Narbutas begon in 1991 met het produceren van betaalbaar en kwalitatief kantoormeubilair om aan de toenmalige behoeften van bedrijven te voldoen. Ook na al die jaren speelt Narbutas in op de voortdurend veranderende marktverwachtingen.

Stijl: Hedendaags, tijdloos

Prijscategorie: €€

Naar de collectie van Narbutas

 

4. Ultom, Italiaanse kwaliteit in z’n zuiverste vorm

Ultom is een merk van design kantoormeubilair dat al bestaat sinds de jaren 80 en opgericht werd door de Italiaanse Tombolan-familie. De Italiaanse traditie van meesterlijk timmerwerk en de geheimen van het vakmanschap zijn sinds het begin van de 19de eeuw van vader op zoon doorgegeven en zijn ondertussen aan hun derde generatie toe. Ultom Spa maakt alle kantoormeubels zelf, met de traditionele machines voor houtbewerking in combinatie met geavanceerde apparatuur. De designmeubelen worden bovendien milieubewust geproduceerd.

Stijl: Klassiek-hedendaags, tijdloos

Prijscategorie: €€€

Naar de collectie van Ultom

 

Lees ook: Waarom investeren in design meubelen?

 

5. Brand New Office, eigen merk

Brand New Office eigen merk stoelen

Brand New Office is ons eigen merk (waartoe ook de merken BNO, Officina en Cubic behoren). We hebben ruim 370 verschillende producten voor kantoorinrichting, waarvan de meeste meubelen op voorraad zijn en dus direct geleverd kunnen worden.

 

BNO heeft een ruime collectie bureaustoelen, bezoekersstoelen, vergaderstoelen, gewone stoelen en bistrostoelen voor bij u thuis, op kantoor of voor gebruik in de horeca. Dit allemaal van eigen makelij.

 

Officina is een ander merk van Brand New Office. De focus ligt hier op kantoormeubilair met een maximale ergonomie en milieubewustheid. Zo voldoen de producten van Officina aan de FSC-norm.

Stijl: Klassiek, modern, tijdloos

Prijscategorie: €€ - €€€

Naar de collectie van Brand New Office

 

6. Bisley, een sterk staaltje design

Bisley is een van de bekendste spelers op het vlak van stalen kasten voor uw kantoor: ladekasten, archiefkasten, kasten met rolluiken en andere stalen parels voor de werkplek. Het is een puur Brits merk waarvan de productie volledig in het Verenigd Koninkrijk plaatsvindt. De Bisley-kasten werden al vaak gekopieerd door de concurrentie, maar Bisley is en blijft het originele merk.

Stijl: Modern, hedendaags

Prijscategorie: €€

Naar de collectie van Bisley

 

7. Topstar, de ster in ergonomie

Topstar biedt een brede waaier aan zitoplossingen voor kantoren. Dit merk combineert design met comfort en ergonomie. Dit doen ze met behulp van hun gepatenteerde Body Balance-technologie, een mechanisme dat aan de basis ligt van hun typerende ergonomische bureaustoelen met beweegbare zitting.

Stijl: Modern, hedendaags en klassiek

Prijscategorie: €€ - €€€

Naar de collectie van Topstar

 

Lees ook: Ergonomie op kantoor, zo pakt u dat aan

 

8. Wagner, ergonomische klasse

Wagner zit sta kruk

Wagner (een merk van Topstar) behoort tot het hogere segment van kantoorstoelen en maakt gebruik van het gepatenteerde Dondola-systeem. Dit mechanisme is onzichtbaar ingebouwd en verhindert dat de zithouding urenlang onveranderd blijft. Bovendien activeert het systeem de rugspieren zoals een oefenbal. Wagner is het merk bij uitstek voor wie op zoek is naar een mix van klasse en ergonomie.

Stijl: Klassiek, modern

Prijscategorie: €€€

Naar de collectie van Wagner

 

9. Softline, zachtheid voor de werkplek

Wanneer we het hebben over kantoormeubilair, denken we spontaan aan bureaus en kasten. Dat kantoormeubilair veel meer is, bewijst het Deense merk Softline. Hun zetels en fauteuils zorgen voor een vleugje zachtheid op de werkplek, maar ook in een woonomgeving komen ze mooi tot hun recht. Met een keuze uit een ruim kleurenpalet en moduleerbare zitoplossingen, zijn de zetels van Softline een combinatie van kunst en functionaliteit.

Stijl: Modern, hedendaags

Prijscategorie: €€€€

Naar de collectie van Softline

 

H2: 10. Bosse, terug naar de essentie

Bosse is een Duits bedrijf dat in de jaren 90 als een van de eersten room-in-room-oplossingen uitwerkte voor open space-kantoren. Verder maakt Bosse kantoormeubilair in een modernistische stijl, aangepast aan hedendaagse kantoorruimtes. Denk hierbij aan bureaus en kastsystemen waarbij de functie al even belangrijk is als het design. Qua kleur kiest u uit 12 originele tinten uit Le Corbusiers Architectural Polychromy-kleursysteem.

Stijl: Modern, tijdloos

Prijscategorie: €€€€

Naar de collectie van Bosse

 

Lees ook: Uw kantoor inrichten, dit moet u weten

 

11. Sitland, functionele luxe

Sitland is een merk van kantoormeubelen dat synoniem is met ergonomisch zitten, functionaliteit en milieuvriendelijkheid. De bureaustoelen, ontvangstsofa’s en zitbanken vind u gegarandeerd ook onweerstaanbaar qua design. Sitland is een Italiaans merk, waarvan de productie bovendien volledig in Italië gebeurt. Dit merk heeft eveneens geluiddempende en akoestische zitoplossingen.

Stijl: Modern, klassiek, tijdloos

Prijscategorie: €€€€

Naar de collectie van Sitland

 

12. Interstuhl, kwaliteit van Duitse makelij

Interstuhl is een Duits merk van kwaliteitsstoelen voor kantoren dat bijzonder veelzijdig is. Ze hebben collecties voor elk gebruik en in elke prijsklasse. De stoelen van Interstuhl onderscheiden zich door een geraffineerd design, uitstekende ergonomie, state-of-the-art technologie en een hoge mate van milieubewustzijn.

Stijl: Modern, klassiek, tijdloos

Prijscategorie: €€ - €€€€

Naar de collectie van Interstuhl

 

13. Thonet, klassieker voor op kantoor

thonet stoelen

Thonet produceert al sinds 1819 meubels en is een van de oudste meubelmerken ter wereld. Vooral in de jaren 30 werd Thonet populair, dit door samen te werken met bekende ontwerpers die van de Thonet-meubelstukken iconische klassiekers maakten. De collectie van Thonet wordt regelmatig uitgebreid met toekomstbestendige ontwerpen, die zowel passen in een woon- als werkruimte.

Stijl: Retro, tijdloos

Prijscategorie: €€€€

Naar de collectie van Thonet

 

14. Gallotti & Radice, liefde voor glas

Gallotti & Radice combineert Italiaans design met de zuiverheid van glas. Het was het eerste bedrijf in Italië dat zich heeft gespecialiseerd in deze combinatie. Sindsdien zijn ze de trendsetters op het vlak van glazen kantoormeubels. Kantoormeubilair in glas is tegelijkertijd fragiel en sterk, transparant en licht.

Stijl: Tijdloos

Prijscategorie: €€€€

Naar de collectie van Gallotti & Radice

 

Lees ook: Luxe kantoormeubelen, een meerwaarde voor uw kantoorruimte

 

15. IVM, gezond kantoormeubilair

IVM is een Italiaanse fabrikant van design kantoormeubels. In hun collecties kantoormeubilair combineren ze niet alleen esthetiek met functionaliteit, maar hechten ze ook uiterst veel belang aan het gezondheidsaspect. Zo gebruiken ze EPFS-hout in de volledige productie. Deze panelen bevatten slechts de helft van het wettelijk toegelaten percentage formaldehyde-emissies.

Stijl: Klassiek, tijdloos

Prijscategorie: €€€€

Naar de collectie van IVM

 

Brand New Office is de officiële verdeler van bovenstaande en nog veel andere merken van kantoormeubels. Benieuwd? Shop online in onze webshop of neem contact met ons op voor meer info of om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom in Herne.